De gör huvudrollerna i Netflix nyversion av ”Sabrina tonårshäxan”

1 av 5 | Foto: Fox/FX.
Miranda Otto, Kiernan Shipka och Lucy Davis.
TV

Nu vet vi vilka som ska spela Sabrina, Hilda och Zelda i Netflix reboot av ”Sabrina tonårshäxan”.

Netflix är som bekant i färd med att göra en ny, mörkare variant av den gamla 90-talsserien "Sabrina tonårshäxan", om tonåriga Sabrina Spellman, som är till häften vanlig dödlig och till häften häxa, och bor med sina fastrar Hilda och Zelda och den talande katten Salem.
Och nu är hela nya familjen Spellman presenterad.

I januari kom nyheten om att 18-åriga Kiernan Shipka – som är mest känd som Sally Draper i "Mad men" – kommer att axla Melissa Joan Harts gamla roll som Sabrina. Och nu är det klart att hon kommer att få sällskap av skådespelerskorna Lucy Davis och Miranda Otto.
"The office"-stjärna Davis, som senast sågs i "Wonder Woman", gör Caroline Rheas gamla roll som Hilda Spellman. Och Otto, från bland annat "Homeland" och "24: Legacy", spelar Zelda, som brukade gestaltas av Beth Broderick.


Netflix reboot har varken titel eller premiärdatum än, men klart är att serien är baserad på Archie Comics seriealbum "Chilling adventures of Sabrina", och att den beskrivs som "en mörk uppväxthistoria som tar sig an skräck, det ockulta och, såklart, häxkonst".
Tonen jämförs med den i skräckklassikerna "Rosemary's baby" och "Exorcisten"– vilket ju nästan låter lite för bra för att vara sant.


Följ TV-Koll på Facebook för full koll på allt inom tv

ARTIKELN HANDLAR OM

Netflix