Ny säsong med ännu mer sprit

TV

I ”Pluras kök” får gästerna gärna göra bort sig

1 av 15 | Foto: Måns ny sidekick Plura Jonsson och Måns Herngren tycker inte att gästerna behöver vara helt knivskarpa.

Vinet har fått konkurrens.

Den här säsongen ­satsar ”Pluras kök” på drinkar – med gäster som oroar sig för att dricka för mycket.

– Man vill bara visa ett klipp från fyra timmar ­senare när de står i bar överkropp och bara ”wha”, säger Måns ­Herngren.

Ibland har det tagits ett glas för mycket.

Men trots debatten om alkoholintaget i ”Pluras kök” i TV3 så fortsätter Plura Jonsson, 60, sitt ­middagskoncept med mat, musik och vin.

– När folk är i tv annars håller de en fasad. De visar inte sitt rätta jag. I det här programmet blir de ­naturliga när allt väl släpper, säger han.

Och gästerna får hjälp på traven.

Ska blanda drinkar

Den här säsongen är ­regissören Måns Herngren, 47, ny sidekick och han kommer, förutom att laga mat, också att blanda drinkar. Det blir både för­drink och ”efter maten”-drink.

– Gästerna har sagt i programmet, i intervjuerna innan de kommer in, att de är nervösa och ”bara jag ­inte dricker för mycket”. Då vill man bara visa ett klipp från fyra timmar senare när de står i bar överkropp och bara ”wha”, säger Måns Herngren.

För oron är obefogad, tycker Plura och Måns. Gästerna får möjligheten att själva vara med och påverka vad som väljs ut till programmet och inte.

– Produktionen är inte ute efter sensationer. Om man råkar säga någonting extremt privat eller något som kan bli fel i sammanhanget så kommer det inte att tas med, ­säger Måns och fortsätter:

Får göra bort sig

– Det är skönt att gästerna förstår att de kan komma hit och dricka vin och inte behöver vara rädda för att göra bort sig.

Samtidigt är det vissa ­saker som behöver klippas bort. När Filip Hammar, 37, gästar den här säsongen är det flera saker som inte kan sändas.

”Helt galet”

– Det var flera gånger ­under inspelningen som man tittade in i kameran och ­bara ”nej, det här är ju helt ­galet”, säger Måns.

”Pluras kök” har premiär på TV3 den 18 ­augusti.

Plura Jonsson om:

... Tommy Körberg:

– Han har varit med så länge och jag har sett honom sedan jag var tonåring. Så när han kom in så ville jag verkligen att han skulle trivas, jag hade en sådan respekt för honom och kände ett ansvar att få in honom i programmet. Jag blev kanske lite fjäskig.

... samtalet om Kajsa Grytt:

– Filip Hammar har en tendens att fråga mig saker. Han var här samtidigt som Kajsa Grytt och ville veta om vårt förhållande. Så vi mindes tillbaka och det blev ganska fint faktiskt.

Måns Herngren om:

... samarbetet med Plura:

– Vi känner varandra fortfarande så pass lite att vi är nyfikna på varandra. Han kan berätta något för en gäst och jag bara ”va? Skämtar du med mig?”. Jag har inte hört alla historier. Hade vi känt varandra svinbra hade det blivit mer som ett äktenskap och bara ”nej, ska han berätta den historien igen”.