Svensk sommarhumor, zombier och terrordrama i toppklass

Uppdaterad 2018-04-13 | Publicerad 2018-02-23

VECKANS STREAMINGTIPS ”Sommaren med släkten”, ”The walking dead” och ”Gråzon”.

Sommaren med släkten


Kanal 5:s "Sommaren med släkten" är kanske inte direkt den vassaste komediserien i mannaminne, men som bred svensk igenkänningshumor kring krävande sommarhus, havererad semesteridyll och enerverande människor i ens närhet funkar den alldeles utmärkt. Nu kommer en andra säsong, som öppnar med ytterligare nederlag och förnedring för Peter Magnussons ohändige Jens. Bra rollista, med bland andra Christine Meltzer, Anki Lidén och Jonas Karlsson, och David Wiberg gästspelar som obehaglig granne.


Dplay. Premiär på söndagThe walking dead


Jodå, nu är det dags för en blodig och brutal nedstigning i helvetet på jorden igen, då zombieapokalypsfrossan med den gigantiska, världsomspännande och outtröttliga fanbasen är tillbaka med den andra halvan av den åttonde säsongen. Temat är "all out war", och trailern bekräftar väl (SPOILERVARNING nu för den som inte har hängt med) att Rick Grimes (Andrew Lincoln) verkligen kommer att förlora sin son Carl (Chandler Riggs). Men, vi visste ju redan att ingen går säker i massakern "The walking dead".


Dplay Premium. Säsongspremiär på tisdagGråzon

Jag gav C Mores sprillans nya terrordrama fyra plus förra veckan, och vill slå ett slag till för "Gråzon", som verkligen är oerhört välgjord spänning. Scenariot är att Skandinavien hotas av en terrorattack, som den svenska och danska säkerhetspolisen nu jobbar tillsammans för att stoppa, samtidigt som en drönarexpert tas som fånge av en av gärningsmännen. Komplext, nervigt och gjort med suverän fingertoppskänsla, och med toppspel av Tova Magnusson, Birgitte Hjort Sørensen och Ardalan Esmaili.


C More. Nya avsnitt på torsdagar
Följ TV-Koll på Facebook för full koll på allt inom tv


ANNONS