Blåsta av TV 3

avMartin Gustafsson

TV

Nöjesbladet avslöjar kändisarna som luras i nya ”Blåsningen”

1 av 5 | Foto: Lina Boström Einarsson, LARS HEDELIN, Lotte Fernvall
Programledaren Hanna Hedlund blev inkastad i en amerikansk version av hennes program ”Singing bee”. ”Det var en riktigt obehaglig upplevelse”, säger hon. Ara Abrahamian tror sig bli magnetisk i sin blåsning. Lars Adaktusson luras av sin son.

Klassiska ”Blåsningen” är tillbaka i TV3.

Nu kan Nöjesbladet avslöja alla som låtit sig luras.

– Jag är blåst, säger Lars Adaktusson till Nöjesbladet.

Brottaren Ara Abrahamian, 34, tror att han blir magnetiskt, Hanna Hedlund, 34, blir alldeles stum när hon plötsligt tror sig vara med i den amerikanska versionen av ”Singing Bee” och Lars Adaktusson, 54, blev så grund­lurad att han först inte fattade att han blivit blåst.

Nu kan Nöjesbladet avslöja namnen på alla de personer som låtit sig luras i nya omgången av ”Blåsningen” i TV3.

– Det var en märklig upplevelse. Jag tillhör dem som sett programmet under många år och har suttit och garvat åt dem som blivit lurade, plötsligt var jag där själv, säger programledaren och journalisten Lars Adaktusson.

”Det var kul”

Sonen Marcus grundlurade honom under en lunch som filmades i hemlighet. När Lars Adaktusson därefter får se filmen är det en hel del som inte stämmer med hans verklighetsuppfattning.

– Det var lite komplicerat men kul. Det var en konstig upplevelse och det tog ett tag att fatta att det verkligen var jag som var utsatt för det, säger han.

Ingen kontroll

Programledaren Hanna Hedlund, minns sin blåsning med skräckblandad förtjusning.

– Det var en riktigt obehaglig upplevelse. Jag blev utsatt för en situation där jag inte hade någon kontroll överhuvudtaget, jag visste ingenting, säger hon.

I samband med ett genrep av det egna programmet ”Singing bee” tror hon att hon plötsligt blir inslängd i en direktsändning av den amerikanska versionen.

– Ingen visste vad jag skulle göra eller säga. Det var som en mardröm man drömmer när man är nervös, att man står naken på Arlanda utan pass eller har glömt packningen, säger hon.

Och i efterhand tycker hon att hon borde ha genomskådat skämtet.

– Den genomgående känslan var att jag är asdålig. Man känner att ”hur fan kunde jag gå på det där överhuvudtaget”. Men den här amerikanska producenten, han var så övertygande, säger hon.

Ara favoriten

Reneé Nyberg, 43, programledare för ”Blåsningen” har en egen favorit.

Ara Abrahamian.

Han får testa en ny uppfinning på Gymnastik och Idrottshögskolan i Stockholm som kan ta fram det ultimata tränings- och kostupplägget. Men när han går genom uppfinningens scanner går något fel.

Väldigt fel.

– Han tror att han blir magnetiskt. Den blåsningen är fantastiskt rolig, säger Reneé Nyberg.

Men själv har han ingen större lust att snacka om praktblåsningen när Nöjesbladet ringer.

– Jag står ute på gatan och fingrarna fryser så jag kan inte prata nu.

Men kan du berätta något kort om din egen blåsning?

– Inte direkt. Jag är ute och går och sen är det träning. Hej.

”Blåsningen” TV 3 söndag 20.00