Idol

PRESENTERAS AV

Utskälld – av TV 4

avTorbjörn Ek, Erik Sidung, Martin Ekelund

Publicerad:
Uppdaterad:

16-åriga Idol-Tove hade ölfest på hotellet: De var väldigt besvikna på mig

I onsdags drack Tove Östman Styrke och Calle Kristiansson alkohol på hotellet – trots att det är förbjudet för alla ”Idol”-deltagare. Tove är dessutom minderårig. I går hade TV 4 ett krismöte med idolerna där känslorna svallade. ”Tove fick en ordentlig utskällning. Hon som skällde var så upprörd att hon grät”, berättar en källa med god insyn i ”Idol”-produktionen.

Idolernas festande ledde till ett upprört krismöte på TV 4 i går.

Tove Östman Styrke har brutit mot idolernas spritförbud – trots att hon bara är 16 år.

– Hon fick en ordentlig utskällning, säger en källa med insyn i produktionen.

Foto: maria östlin, magnus sandberg
Calle Kristiansson.

Det stormar i kulisserna bakom ”Idol”.

Trots att det råder ett strikt alkoholförbud för samtliga deltagare har flera av dem brutit mot den regeln den senaste tiden.

Calle Kristiansson, 21, erkänner för Nöjesbladet att han har brutit mot förbudet två gånger och druckit öl med några kompisar. Enligt uppgift var även flera andra deltagare ute och festade i helgen.

Hårda ord och tårar

Men det som upprört programledningen på TV4 mest är att även den stora favoriten Tove Östman Styrke, 16, har druckit alkohol. Trots att hon är minderårig.

– De stod bara där. Jag tog bara en ölflaska och drack och tänkte inte så mycket på det, säger Tove till Nöjesbladet och berättar att alkoholen tillhörde en annan av idolerna.

Övertrampet inträffade enligt källor i en bastu på hotellet i onsdags kväll. I går blev de ansvariga för programmet informerade och kallade till stort krismöte. Ett möte präglat av hårda ord och tårar.

– Det var väldigt upprörda känslor och Tove fick en ordentlig utskällning. Hon som skällde var så upprörd att hon grät, berättar en källa med god insyn i ”Idol”-produktionen.

Eget möte med Calle

Även Calle Kristiansson fick det hett om öronen. Eftersom det är andra gången det framkommit att han har brutit mot alkoholförbudet var programledningen mycket tydliga.

– Jag vill inte gå in ex

akt på vad vi har sagt till Calle men vi pratade särskilt med honom, säger Magnus Karlsson Lamm, exekutiv producent.

”En väckarklocka”

Efter mötet var både Calle och Tove mycket ångerfulla.

– De var väldigt besvikna på mig. Jag förstår att det är en allvarlig situation just eftersom jag är minderårig. Det var dumt gjort och det har blivit en väckarklocka om att man måste tänka på vad man gör eftersom vi hela tiden har ögonen på oss, säger Tove.

Calle instämmer.

– Jag har brutit mot alkoholförbudet och det är inte riktigt okej. Det är bara att ta skiten, säger han.

”Självklart inte okej”

Magnus Karlsson Lamm är besviken men samlad.

– Det är självklart inte okej att någon gör det. Regeln finns till just för att det finns flera minderåriga med. Vi tycker inte att det är bra och vi tycker att det är allvarligt. Vi känner ett ansvar när de är med här, säger han.

Det inträffade kommer i det här läget inte att få några vidare konsekvenser för varken Calle eller Tove.

– Hon är ångerfull och jag uppfattar det som att det inte kommer att hända igen, säger Karlsson Lamm.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Idol