Little Jinder om Så mycket bättre: ”Värsta veckan i mitt liv”

TV

Gjorde en abort innan inspelningen

1 av 4

Dagarna innan ”Så mycket bättre” gick Josefine ”Little Jinder” Jinder, 26, genom en abort.

Det gjorde inspelningarna till en känslomässig bergochdalbana.

– Jag var ett hormonellt vrak. De tre första dagarna ville jag bara åka hem, säger hon till Elle.

Inspelningarna av ”Så mycket bättre” i somras blev ett känslomässigt kaos för Josefine ”Little Jinder” Jinder. Bara dagar innan hon åkte till Gotland gjorde hon en abort.

– Jag var ett hormonellt vrak. De tre första dagarna ville jag bara åka hem. När jag höll på att få panikångest under en gemensam aktivitet bestämde jag mig för att berätta för producenten, säger hon i en intervju med Elle.

Efter att hon hade berättat och fått bra stöd från producenten på plats blev de långa inspelningsdagarna lite lättare, men veckan är fortfarande en av de tuffaste hon varit med om.

”Är tabubelagt”

Little Jinder hade dessutom fått knutor på stämbanden och tog kortison för att kunna sjunga. Det i kombination med extremt långa inspelningsdagar.

– Det var kanske den värsta veckan i mitt liv: Jag kände mig ful, hade gjort abort, orkade inte umgås med någon, blev filmad 19 timmar om dygnet – och skulle prestera, säger hon i intervjun.

Att berätta om aborten känns viktigt.

– Det är tabubelagt, samtidigt som så många kvinnor har varit med om det. Jag vill att det ska bli normaliserat att prata om. Det är liksom skit som händer i livet. Men det blev så starkt för mig, att skuld och skam var en stor del av upplevelsen. Det är ju helt orimligt, säger hon.

Bondade med Danny

Även om de andra deltagarna inte visste om aborten, kände Josefine Jinder en gemenskap och ett stöd från dem. Särskilt nära kom hon artistkollegan Danny Saucedo, 30.

”Så mycket bättre” har säsongspremiär på TV4 på lördag klockan 20.00. I programmet medverkar också Danny Saucedo, Tommy Nilsson, 56, Lisa Ekdahl, 45, Jill Johnson, 43, och Magnus Carlson, 48.

Nöjesbladet har sökt Little Jinder.

ARTIKELN HANDLAR OM