Jan Bylund: ”Det är dåligt av Bingolotto”

TV

Inte med när tidigare programledare återförenas på 25-års jubiléet

1 av 7 | Foto: Jan Bylund ledde Bingolotto 2011-2013.

När ”Bingolotto” fyller 25 år var tanken att få med alla gamla programledare.

Men enligt Jan Bylund tycker Folkspel inte att hans närvaro är viktig.

– Det hade säkert gått att lösa men man måste vara två för att dansa tango, säger han.

Den 15 oktober är det dags för ”Bingolottos” 25-årsjubileum.

Från Lisebergshallen i Göteborg ska spelprogrammet firas med musik och bingo.

Förutom artister som Charlotte Perrelli och Christer Sjögren kommer flera av de gamla programledarna tillbaka. Däribland Leif ”Loket” Olsson, Lotta Engberg och Rickard Olsson.

Men att försöka få dit alla verkar inte prioriteras från produktionens sida, enligt Jan Bylund, som ledde ”Bingolotto” mellan 2011 och 2013.

– Vi var väl inte riktigt överens om vad vi skulle göra och hur vi skulle göra. Jag hade jättegärna varit med och det hade säkert gått att lösa men man måste var två för att dansa tango som det så vackert heter, säger han.

Själv hade han bokat av andra jobb för att kunna vara med under jubileumet. Bylund berättar även att en presskonferens inför programmet ställdes in utan hans vetskap.

Satsar på världsstjärnor

Istället tror Jan Bylund att produktionen satsar på att få dit världsartister.

– Jag misstänker att de vill att typ Céline Dion sjunger en duett med Tom Jones eller Rod Stewart. Då är det inte lika viktigt att få med programledarna, säger han.

Sedan Bylund slutade leda programmet 2013 har han inte hört ett ord från sina gamla kollegor.

– Nu, inför jubileumet, var det första gången de hörde av sig sen jag slutade. Det tycker jag också är lite dålig personalpolitik om man säger så, säger han.

Men Henrik Lindroth, marknadschef på Folkspel, menar att Jan Bylund är upptagen den 15 oktober och kan därför inte medverkar på 25-årsjubileumet.

– Han fick frågan väldigt tidigt i våras men när det närmade sig var han upptagen på annat sätt. Skulle han få kalendern fri den lördagen får han absolut vara med. Alla programledare från årens gång inbjudna och vi vill ha med dem, säger han.

Enligt honom kommer även Gunde Svan missa firandet.

Inbjuden av förening

Även om Jan Bylund inte kommer att programleda när ”Bingolotto” fyller 25 år har han möjlighet att vara i studion. Av en ren händelse har han blivit inbjuden av sin idrottsförening att se programmet live.

Kommer du gå ned och öppna en lucka då?

– Nej, nej, nej. Tv-produktionen är så hårt kontrollerad. Jag vill inte störa i jubileumet, det hade varit taskigt.

Finns det risk för dålig stämning om du är i publiken?

– Det är så många där, ingen kommer att se mig. Det kanske är en gammal kameraman som känner igen mig och vinkar, säger Jan Bylund.

ARTIKELN HANDLAR OM

Bingolotto