Allsångsfinalen drog 2 miljoner

TV

”Kanonavslut på serien”

1 av 2 | Foto: Gunilla Nilars är producent och projektledare för ”Allsång på Skansen”.

Efter sommarens spekulationer om tittarras kan SVT nu pusta ut. Gårdagens Allsångsfinal följdes av över 2 miljoner tittare, vilket är det näst bästa resultatet för en Allsångsfinal någonsin.

2 055 000 tittare följde i går finalen av ”Allsång på Skansen”, uppger SVT i ett pressmeddelande. Gårdagens höga siffror slås endast av år 2003, då Anders Lundin och Lasse Berghagen ledde säsongsfinalen tillsammans och lockade 40 000 fler tittare.

Gunilla Nilars, producent och projektledare för programmet, håller som bäst på att fira de höga siffrorna när aftonbladet.se ringer:

– Det känns jättebra. Detta var det bästa som kunde hända efter spekulationer om tittarras och svikande allsångstittare. Det känns som ett kanonavslut på serien, säger Nilars.

Topp fyra

Årets ”Allsång på Skansen” får ett säsongsgenomsnitt på 1 819 000 tittare, vilket är topp fyra i programmets historia. Förra årets genomsnitt på 2 miljoner tittare toppar dock fortfarande listan.

– Vi tappar alltid tittare om det är en solig och fin kväll, men genomsnittssiffrorna visar att det trots väder alltid finns intresse för programmet. I år försökte vi göra da capo av förra årets program, där det inte bara handlar om artisterna. Ett positivt program med mycket humor och sjungande, säger Nilars, som dock inte håller med om den kritik programmet och Lundin fått i läsarundersökningar.

– Självklart tar vi åt oss konstruktiv kritik, men många hör också av sig till oss och vill att Lundin ska vara kvar. De höga siffrorna är en revansch både för honom och för oss.

Nästa år långt borta

Hur nästa års ”Allsång på Skansen” ska se ut, är ännu alldeles för tidigt för att säga.

– Det är långt borta ännu. Först ska allt utvärderas, men förhoppningen är att ha ett program som nu, där det finns något för alla tittare och där allt möjligt kan hända, säger Gunilla Nilars.