Vikttappet i "Biggest loser": Jag hade inte klarat det utan programmet

TV

Deltagaren Emma Eklund satte rekord

Hon gick ner 10 kilo på en vecka och slog bantningsrekord. Ingen kvinna har tidigare gått ner så mycket i vikt på en vecka i "Biggest losers" historia.

– Jag hade inte klarat det utan programmet.

Ingen säger att det är lätt att banta. För vissa borde "Biggest loser" heta Biggest winner. I tisdagens avsnitt av programmet slog nämligen deltagaren Emma Eklund rekord. Hon gick ner 10,2 kilo på en vecka – så mycket har ingen kvinna gått ner tidigare i programmets historia.

– Jag gick in 100% med allt jag gjorde. Både med maten och med träningen. Jag har svårt att göra något på halvfart när jag bestämmer mig för det. Det var helt fantastiskt, över förväntan, säger hon till Nöjesbladet.

Hade inte klarat det själv

Emma gick ner från 120 kilo till 110 kilo under den första veckan av "Biggest loser". Något hon tackar programmet för men framförallt tränaren Mårten.

Bantningsprofessorn Stephan Rössner vid Huddinge sjukhus ställer sig dock tveksam till att gå ner så mycket i vikt på så pass kort tid.

– Man bör ställa sig frågan varför man vill banta. Det är inte möjligt att tappa 10 kilo i fett på en vecka, även om man totalsvälter. Hon måste ha förlorat massor av vatten. Det här är extremt tunga individer som utsätts för enorm press och de är inte typiska för allmänheten.

Måste bestämma sig

Emma Eklund är nöjd över sitt resultat och utan att berätta hur kommande säsong av "Biggest loser" slutar är hon säker på att hon kommer kunna hålla ner vikten i framtiden.

– Det känns som jag fått ett nytt liv. Jag skulle inte kasta bort allt jag kämpat för. Nu har jag hittat den här balansen som är så efterlängtad.

Har du några tips till andra som vill gå ner i vikt?

– Man måste bestämma sig. Gå in och gör det till 100 %. Har man inte bestämt sig så är det jättesvårt, och så var det för mig innan "Biggest loser". Man gav upp efter halva vägen. Bästa tipset är att bestämma sig och slutföra det man påbörjat.