Rafael Edholm och Alexandra Rapaport gör tv-serie om porrvärlden

avJoni Nykänen

Nöjesbladet avslöjar: Så vill Rafael Edholm testa var gränsen går: Kan en snopp vara erigerad i tv?

1 av 9 | Foto: CAROLINA BYRMO
Alexandra Rapaport.

Nu gör Rafael Edholm en djupdykning rätt ner i den skandinaviska porr­branschen.

Han vill göra en tv-serie som testar gränserna för vad som kan visas i rutan.

– Kan en snopp vara ­erigerad? Frågan är hur långt man kan gå, säger skådespelaren.

Nöjesbladet kan avslöja att regissören och skådespelaren Rafael Edholm, 47, och ­manusförfattaren Santiago Gil, 50 (”Hur många kramar finns det i världen”, ”Zingo”) siktar på att göra en tv-serie om den skandinaviska porrfilmsbranschen med arbetsnamnet ”XXX”.

Både dansken Thomas Bo Larsen och Alexandra Rapaport från långfilmen ”Jakten” är kopplade till projektet. Det är även Mikael Segerström, Philip Zandén, Mariah ­Kanninen och Erik Johansson. Edholm gör själv en roll som porrfilmsproducent.

”Tvingas till dubbelliv”

Ett pilotavsnitt har spelats in som ska visas upp för ­finansiärer och tv-kanaler. I berättelsens mitt finns ­Thomas Bo Larsens rollfigur, en filmregissör som floppar och sadlar om för att göra porrfilm i stället.

Han lever med Rapaports figur i Sverige, och familjesituationen är infekterad.

– Det är en karaktärsdriven historia som utspelar sig i porrbranschen. Själva penetreringen i sig är inte intressant, det kan man hitta på vilken porrsida som helst. Det ­intressanta är branschen och vad den symboliserar. Och den här regissören som tvingas leva ett dubbelliv, säger ­Rafael Edholm.

Gil och Edholm har studerat serier som ”Sopranos” och ”Breaking bad” i manusarbetet.

– De här serierna är så ­välbyggda att det vore dumt att inte titta på dem. Men i stället för knark och maffia handlar det om porr­industrin. Det är en industri som är bra om man vill hitta dramatiskt material eftersom den är infekterad och dessutom utdöende på många sätt, säger Santiago Gil.

För att undvika att projektet präglas av ett manligt synsätt har Gil och Edholm förhoppningar om att även få in kvinnliga manusförfattare och regissörer om tv-serien verkligen blir av.

”Göra som von Trier?”

I nuläget är det oklart hur långt en eventuell serie ska kunna gå när det gäller ­nakenhet.

– Det är frågan. Kan vi ­köra på som Lars von Trier gjort? Det är lite för att utforska detta som vi har gjort ett pilot­avsnitt, säger Santiago Gil.

Det här är Rafael Edholm

Namn: Rafael Edholm.

Yrke: Regissör och skådespelare.

Ålder: 47. Bor: Gamla stan i Stockholm. Bakgrund: Regisserat bland annat ”Komplett galen” (2005), ”Babas bilar” (2006), ”Mörkt vatten” (2012). Roller i ­exempelvis ”Järnjänget” (2000), ”Den ­enda rätta” (1999) och ”Göta kanal 2 – ­kanalkampen” (2006) och ”Göta kanal 3 – kanalkungens hemlighet” (2009).