"ORVAR KOM TILLBAKA!"

TV

Läsarna: Må samtliga anställda på SVT ge sig ut att leta Orvar

Foto: Orvar Säfström. Andrea Reuter och Navid Modiri.

Hur ska Filmkrönikan räddas? Läsarna har receptet:

”Enda sättet att få fart på filmkrönikan är att Orvar kommer tillbaka. Han är den enda som har lyckats hålla programmet intressant. Sen han slutade har det bara gått utför...”.

Läsarna verkar hålla med Aftonbladets Jens Peterson, något måste göras om Filmkrönikan ska kunna räddas.

MistressLi skriver:

”Å min besvikelse att svt inte lyckats reparera den skada det gjort på filmkrönikan! Att de inte fattar... Vad jag saknar ett program som kan kombinera fördjupning med inspiration. Nej, jag behöver inte sitta och sova framför tv:n. Ja, jag vill ha mer. Jag vill ha Orvar tillbaka!”

”Blir det inte någon förändring så är det väl lika bra att lägga ner programmet. Som det är nu så har programmet överlevt sig själv”, skriver bocablanco.

72 procent har slutat titta

Hela 72 procent av läsarna uppger att de slutat titta på Filmkrönikan, och 70 procent tycker att programmet borde flytta till Stockholm.

Men kanske kan Filmkrönikan ändå räddas. Här är läsarnas råd:

”Nils-Petter, till och med Gunnar eller Orvar; kom tillbaks, vem som helst av er, allt är förlåtet!” skriver gotenborg.

”Må samtliga anställda på SVT ge sig ut att leta Orvar, be på era bara knän och erbjud honom en saftig lön så vi filmkrönister ånyo kan sätta oss till ro i soffan”, skriver Fishher King.

”Andrea och Navid är […] så konvenant och pinsamt heteronormativa att pratet om ungdomlig frächör och nytänkande här framstår som ett enda stort billigt skämt”, skriver gaydar.

”Telepromter-lästa resentioner”

Saintless vill ha bort programmet helt:

”Bort med filmkrönikan över huvudtaget! jag vill inte betala 5kr om dagen för telepromter-lästa resentioner. tacka vetja orvar som var kung över SVT! han måste tillbaka till filmkrönikan!”

Och Humlan1 verkar vara av samma åsikt:

”Unga människor som vill verka äldre och mognare än vad de är använder ett språk som känns onaturligt och oäkta. Jag tror helt enkelt inte på vad dom säger. Antingen ska dom vara sig själva eller så ska Filmkrönikan anlita lite mer erfarna personer (men inte för gamla! Huvaligen!) som dessutom har sett lite film från mer än en genre (vilket jag verkligen är tveksam om dessa personer gjort)”.