Läsarna: Usel fest, SVT!

TV

Jubileumsfirandet gick inte hem hos tittarna

Botten, SVT. Över en tredjedel av läsarna gav det påkostade femtioårsfirandet ett minus i betyg. Det var trist och hade samma deltagare som alltid, tyckte några.

Andra ville hylla SVT:s gamla klassiska tv-produktioner.

”SVT är kanon! Men kvällens firande var urselt. Jag hade velat se mera av en sammanfattning av vad SVT har producerat under dessa 50 år, lite fler misstag och tabbar. Jag tröttnade iallafall ganska snabbt på att bara se massa sång och dans” skrev Patrik_s.

”Vad var syftet med programmet? Var fanns den röda tråden? Uselt, helt enkelt!” tyckte masonito.

”Två ynka timmar i slow motion”

”Måste säga att SVT:s gala var riktigt dålig. Den var ett riktigt sömnpiller med några få undantag. Med det arkivet och alla programledare mm så borde denna fest ha kunnat hålla på i 10 timmar.... Men vad fick vi,  2 ynka timmar i slow motion. Trist. Jag är en stor SVT fan och hade sett fram mot en riktig rökare i kväll med en massa gamla, roliga, bortglömda klipp. En kavalkad med allt som gjorts i SVT under alla dessa år. Känner mig besviken” skrev tho70mpa.

”Jag tycker att det är alldeles underbart att Svt smäller MINA pengar på en fest för sig själva!” skrev Tais i en lätt ironisk ton.

”Meh!!?! Var Wahlgrens pöjk den bästa starten de kunde komma på?” undrade Preppie.

”Kvällens firande var lika trist som alla dessa galor brukar vara och med samma deltagare som alltid! Hoppas ett ev. 100 årsfirande blir roligare! God natt SVT!” skrev Magga.

Per Oscarsson stod för tidernas tittarstorm

Andra läsare var mer positiva. ”Kvällens program var suveränt. Lena Ph vilken kvinna, vad hon bjöd på sig själv i sitt sista nummer...” tyckte Celb.

”Inte så nedrans dåligt i alla fall. Robert Gustafsson som Bosse Bildoktorn var rolig. Det var även roligt att återse gammla goa Galenskaparna & After Shave” skrev Husvagnen.

Den tv-händelse som blev framröstad som värsta tittarstormen var inte oväntat Per Oscarssons striptease i ”Hylands hörna” med drygt 23 procent av rösterna. Tvåa kom Kalle Ankas julafton (22,7 procent) och trea ”Expedition Robinson” (knappt 15 procent).

Läsarnas dom:

Sandra Wejbro