Berghagen ger sitt stöd till Zelmerlöw

Av: Martin Gustafsson

Publicerad:
Uppdaterad:

Zelmerlöw – nervös inför premiären av allsången

1 av 4 | Foto: PETER WIXTRÖM
uppbackning Den tidigare programledaren för ”Allsång på Skansen”, Lasse Berghagen, lyckönskade Måns Zelmerlöw i ett sms.

Han står inför sin största utmaning någonsin.

Och får hemlig stöttning av Lasse Berghagen.

– Det är skönt, han verkar tro på mig, säger Måns Zelmerlöw.

Han har repeterat extra.

På scenen i kväll står både nya och gamla kompisar.

Och han får stöd av tidigare programledaren Lasse Berghagen, 66.

– Vi har smsat i dag, han önskade mig lycka till och trodde att det skulle gå utmärkt. Det värmde. Det är skönt, han verkar tro på mig, säger Måns Zelmerlöw, 25.

När han i kväll gör debut i ”Allsång på Skansen” i SVT får han all tänkbar uppbackning.

På scenen under hela kvällen står Lunds Studentsångare, en kör Måns Zelmerlöw själv var med i mellan 2003 och 2005. Dessutom är kompisarna Danny Saucedo, 25, och Petra ”September” Marklund, 26, med i programmet.

”Känns tryggt”

– Det känns så tryggt att ha dem med, de är gamla Lundakompisar allihop. Och sen så är både September och Danny nära vänner, så det känns som om det blir ett väldigt varmt och familjärt första program, säger Måns Zelmerlöw.

Stödet från Lasse Berghagen betyder extra mycket.

– Jag tackade så jättemycket och skrev att det så klart är nervöst men att det känns som om pusselbitarna börjar falla på plats. Jag skrev också att jag hoppades få träffa honom i sommar. Det vore hur trevligt som helst om han kom och gav sitt stöd, jag skulle önska att Anders och Bosse också kom och satt. Det är så klart jättekul om tidigare Allsångsledare känner att traditionen lever kvar, säger Måns Zelmerlöw.

Lasse inte på plats

För Lasse Berghagen kändes det självklart att lyckönska den nya programledaren. Men i kväll är han inte på plats på Skansen utan befinner sig i stället i Dalarna.

– Jag älskar ju programmet och traditionen med Allsången. Jag hoppas att det går jättebra för honom. Jag kände att det är kul att få en spark i baken från någon kompis. Det är bara att önska honom lycka till och hoppas att det fungerar så att ”Allsång på Skansen” finns kvar och att man hittar en ny publik och breddar publiken, säger han.

Publicerad: