Svenska kennelklubben skäller ut ”Jagad av hundar”

Men TV3 gör ingen pudel

Svenska kennelklubben är starkt kritiska mot presentationen av TV3:s kommande program ”Jagad av hundar”.

Men TV3 vägrar pudla.

”Att göra en programserie med det här inslaget låter absurt”, skriver Svenska Kennelklubben.

TV3:s kommande program ”Jagad av hundar” har fått sitt namn av ett tävlingsmoment där deltagarna blir just jagade av hundar. Aggressiva hundar.

Nu får de skäll av Svenska Kennelklubben. I ett öppet brev på sin hemsida tar de avstånd från presentationen av programmet.

”Vi hundägare är inte ovana vid att bli beskyllda för både det ena och det andra och får ofta ta oförtjänt kritik för andras misstag. Att göra en programserie med det här inslaget låter absurt och gör det definitivt inte lättare för seriösa hundägare att vistas i det offentliga rummet”.

Vägrar pudla

Men TV3 vägrar pudla – och svarar i ett eget brev, som Nöjesbladet har tagit del av.

”Det förekommer som du säkert vet sekvenser i många underhållningsprogram och spelfilmer där allt från katter, råttor och ormar till hästar, kossor och björnar figurerar utan att det ökat på skräcken för dessa arter i någon som helst noterbar utsträckning. Ett flagrant och aktuellt exempel är tigrarna i Fångarna på fortet. Vi är säkra på att på att detsamma gäller hundar (som för övrigt är flitigt använda i olika serier och filmer)” skriver presschefen Max Lagerbäck.

”Är ju för att skrämma”

Hans Rosenberg, som har skrivit Svenska Kennelklubbens brev, påpekar för Nöjesbladet att de är inte kritiska mot programmet – eftersom de inte sett det – utan presentationen av det med ord som ”aggressiva” och ”adrenalinkick”.

– Det är ju för att skrämma, vad beror den aggressiviteten på? Är det det vi vill ha, tycker man det är häftigt? Det vi säger är alltså att man driver ju allt det här till sin spets, vad är nästa sak? säger Hans Rosenberg till Nöjesbladet.

Publisert: