"Han är en diktator”

TV

Arga snickaren får hård kritik för nya programmet

1 av 2

Deltagarna i ”Arga restaurangen” slängs rakt in i hetluften.

Då rasar deltagarna i Anders Öfvergårds nya program.

– Han är en diktator, säger deltagaren Per Aspnor om programledaren.

Glöm mjukstart.

Deltagarna hann precis anlända till restaurangen i Kanal 5:s nya satsning ”Arga restaurangen” - då de får en brutal överraskning.

Om två timmar får de tio oerfarna deltagarna en flod av gäster.

Det är som bäddat för kaos och skrik i kvällens premiäravsnitt.

"Ett litet helvete”

– Jag tycker inte att det är rätt av Anders att stå och skrika på oss när han inte känner oss. Vi blev inslängda så fort och det blev ett litet helvete. Ingen har erfarenhet av något sånt här. Det är som uppgjort för katastrof, säger deltagaren Per Aspnor, 22.

Denice Cheyenne Olsson, 23, tycker att prövningen blev för tuff.

– Det kändes väldigt planerat att slänga in oss i ett kaos. Det var väldigt stressigt och jag undrade vad jag satt mig in i, säger hon.

För programledaren Anders Öfvergård, 46, var det ett bra sätt att testa deltagarna.

– Det är viktigt för mig att se vem som gör vad, vem som försöker styra upp och vem som blir hysterisk. Det är ett verktyg att se på hur de fungerar, säger han.

Men Per Aspnor var inte nöjd med Öfvergårds metoder.

”Styr allt”

– Jag säger i programmet att han är en diktator och det står jag för, vi har ingenting att säga till om – han styr allt. Jag tycker ändå att man ska få lösa det själv, inte att någon ska säga åt en vad som är fel, säger han.

Anders Öfvergård menar att han var ganska mjuk i första programmet, men han blev väldigt besviken på hur deltagarna levererade.

– Jag blev förbannad på Per för att han kryper under radarn och är feg. Han kan inte gå fram till gästen och säga som det är, säger Anders Öfvergård.

 ”Arga restaurangen” sänds klockan 21.00 i Kanal 5.