Så slåss SVT och TV4 om jultittarna

Publicerad:

TV

Ställer tv-profilerna mot varandra dagen före julafton

1 av 2
TV4 lockar miljonpublik till ”Bingolottos” uppesittarkväll dagen före julafton.

TV4 lockar miljonpublik till ”Bingolottos” uppesittarkväll dagen före julafton.

I år kontrar SVT och ställer Lasse Kronér mot Ingvar Oldsberg i en kamp om tittarna.

– Jag har tjatat i tio år om att få göra det här, säger Kronér.

Det blir en match mellan två folkkära Göteborgsprofiler.

Och en prestigekamp mellan SVT och TV4.

Den 23 december leder Ingvar Oldsberg, 69, ”Bingolottos” uppesittarkväll på TV4. Efter att programmet haft miljonpublik flera år i rad får de konkurrens den här julen. Nöjesbladet kan avslöja att SVT storsatsar på en egen uppesittarkväll med Lasse Kronér, 51, som programledare.

– Det här är något jag har velat göra sedan jag kom till SVT. Jag har tjatat i tio år om att få göra det här. Jag har aldrig fattat varför man lagt sig platt för Fyran och inte haft en egen uppesittarkväll. Eftersom jag är en riktig julgris ser jag fram emot det här jättemycket, säger han.

”Är lite jobbigt”

SVT:s uppesittarkväll kommer till skillnad från ”Bingolotto” inte att ha några spel. Störst fokus kommer ligga på mat, musik och underhållning.

Lasse Kronér tycker det ska bli intressant att ställas mot Ingvar Oldsberg, som han kallar för sin tv-mentor. Men som tidigare programledare för ”Bingolotto” har han ändå kluvna känslor inför att uppesittarkvällarna kommer att konkurrera.

– Det enda jag tycker är lite jobbigt är att kvällen är extremt viktig för ”Bingolotto” och för deras omsättning. Den ökade lottförsäljningen är fruktansvärt bra för föreningslivet, säger Kronér.

Ingvar Oldsberg menar att det är bra att tittarna får alternativ. Han välkomnar SVT:s uppesittarkväll.

– Jag ser det inte som en kamp eller nu fajtas vi. Det här är ingen envig mellan mig och Lasse. Dessutom kommer det vara juletider när det sker och därför ska vi vara generösa i vår attityd, säger han.

Publicerad: