Mobbningen gav Samir självmordstankar

Realitystjärnan berättar om den svåra tiden

Han blev slagen, hånad och kallad för äcklig.

Nu berättar Samir Badran om mobbningen som gav honom självmordstankar.

– Jag var 16 år och orkade inte mer, säger han till Nöjesbladet.

I ”Paradise hotel” 2013 gjorde Samir Badran, 24, sig snabbt känd som en självsäker tjejfavorit med höga tankar om sig själv. Men i säsongens sista avsnitt av ”Realitystjärnorna på godset” i TV3 öppnar han upp – och berättar om sina känsliga sidor.

– Jag kan tänka mig att folk tror att jag har ett bra självförtroende och har haft det väldigt enkelt. Men så har det verkligen inte varit. Jag har haft det riktigt jobbigt.

Blev kallad bög

En av anledningarna till att den före detta Paradise hotel-deltagaren mått dåligt är en tuff period under skoltiden. Som tonåring utsattes Samir Badran för mobbning. Folk kallade honom för bög och äcklig, och han blev slagen.

– Eftersom jag har mörk hy och ljusa ögon fick folk för sig att jag hade sminkat mig. När jag var 13–14 år började ett rykte gå om att jag var bög.

Han berättar att ryktet spred sig över hela Linköping, hans hemstad.

– Det var folk som kallade mig bög och jävlades med mig varenda dag i över fem år. Varje dag. Jag blev slagen flera gånger i gymnasiet.

Fick självmordstankar

Till slut gick mobbningen så långt att livslusten försvann och självmordstankar dök upp. I programmet säger han att han inte ville leva längre.

– Jag mådde jävligt dåligt. Jag var 16 år och orkade jag inte mer. Det blev för mycket.

Samir Badran, som tävlar i finalen i Melodifestivalen på lördag tillsammans med Viktor Frisk, säger att han trots mobbningen alltid har stått upp för sig själv.

Svarta fåret

Efter att Samir Badran talat ut i programmet får han stöd av flera av de övriga deltagarna som berättar om liknande upplevelser. 

– Jag har själv varit mobbad lite grann i skolan och vet vilket helvete man går igenom, säger Fredrik Karlsson, känd från "Bonde söker fru”.

Samir Badran har tidigare berättat att han haft en tuff uppväxt och att hans föräldrar inte varit särskilt nöjda med hans medverkan i ”Paradise hotel”.

– Jag har gått en annan väg än vad min släkt ansåg rätt. Man kan säga att jag är svarta fåret i familjen. Men ändå på ett bra sätt. Jag är annorlunda, har han sagt till Nöjesbladet.

Publisert: