Gina slår tillbaka mot julvärdskritiken

Av: Torbjörn Ek

Publicerad:
Uppdaterad:

Inför julafton på SVT: ”Jag vet att jag är okej”

1 av 4

Hon är yngsta julvärden någonsin.

Nu stålsätter sig Gina Dirawi, 25, för eventuell kritik från tittarna.

– Jag försöker göra mitt bästa när det kommer till min prestation, det är det jag bryr mig om, säger hon.

Gina Dirawi har tagit hjälp av Katrin ”Häxan Surtant” Sundberg, 53, för att skriva manuset till julafton.

Det är också Katrin som håller henne sällskap under julvärdssändningen, men utanför rutan.

– Vi blir väl kanske sex personer totalt med smink och teknik. Annars är det rätt ensamt där, alla andra är ju och firar jul med sina familjer, säger Gina Dirawi när Nöjesbladet når henne över telefon två dagar före julafton.

Stålsatt sig mot kritik

– Det är jag och Katrin Sundberg som har skrivit manuset och sen har Edward af Sillén och Daniel Rehn skummat igenom lite och kommit på nån grej här och där, bara för att jag värderar deras åsikter. Men de jobbar så mycket med Melodifestivalen så de har inte hunnit mer än lite skummande.

Sedan programledardebuten i Melodifestivalen 2012 har Gina Dirawi hunnit vänja sig vid kritik i sociala medier. Även när SVT meddelade att hon skulle bli årets julvärd kom återigen prostester.

Men Gina har stålsatt sig.

– Alltså, jag har fått kritik för saker som jag inte kan rå för. Som att jag är muslim. Jag kan ju inte bli mindre muslim. Jag försöker göra mitt bästa när det kommer till min prestation, det är det jag bryr mig om. Sen om folk kritiserar andra saker, hur man ser ut eller vad man tror på eller något sånt, säger hon.

”Man är väl den man är?”

Hon väljer att slå tillbaka mot kritikerna redan före sändningen.

– Jag har inget behov av att försöka överbevisa mig tillräcklig för att min existens ska vara okej. Jag vet att jag är okej, det enda jag bryr mig om är att göra ett bra jobb, att folk känner att de får kontakt med mig, att jag känns närvarande. Sen om folk inte... Folk har ogillat mig för saker som jag inte kan rå för, det kommer alltid vara så så länge man inte är exakt som de vill att man ska vara. Men man är väl den man är? Det går ju inte att ändra på.

Är du nervös, finns det något som kan gå fel på julafton?

– Det skulle väl vara om hela sändningen inte funkar, men det är ju inte mitt fel då. Nej, jag är inte särskilt nervös, eller det kommer från och till. Jag vill ju göra bra ifrån mig, säger hon.

Publicerad:

LÄS VIDARE