Nöjesbladet avslöjar: Sanna Nielsen tar över allsången

Flera källor bekräftar: Hon blir ny programledare för Allsång på Skansen nästa sommar

Nöjesbladet avslöjar: Sanna Nielsen tar över Allsång på Skansen.

Beslutet uppges ha fattats innan Petra Marklund kastade in handduken i direktsändning.

– Hon är det självklara valet, säger en källa med god insyn.

Sanna Nielsen blir ny programledare för Allsång på Skansen nästa sommar. Det erfar Nöjesbladet efter uppgifter från flera väl insatta källor.

– Det är redan klart, men SVT tänker inte gå ut med det förrän senare i höst, säger en person med god insyn.

Förra veckan meddelade Petra Marklund att hon gjorde sin sista insats som programledare för SVT:s flaggskepp på sommaren. Samtidigt sa Thomas Hall, programchef för nöje på SVT, att sökandet efter en ny programledare satts i gång.

”Det självklara valet”

Men enligt Nöjesbladets uppgiftslämnare var beslutet om Petra Marklunds efterträdare redan fattat innan hon i direktsändning meddelade att hon slutade.

– Sanna Nielsen är det självklara valet. Det skulle hon ha varit redan förra gången man letade programledare om SVT bara hade vetat vad man vet nu efter succén i Melodifestivalen och allt hon har presterat den senaste tiden. Men då valde man att gå med Sarah Dawn Finer i stället och när hon tackade nej föll valet på Petra Marklund, säger en av Nöjesbladets källor.

Satt i publiken i juli

Sanna Nielsen var på plats i publiken på Allsång på Skansen tisdagen den 28 juli när bland andra Alcazar, Molly Sandén och Gunilla Backman stod på scenen. Redan då spekulerades det i kulisserna att Sanna Nielsen var en lämplig kandidat att ta över som programledare och att hon var på plats för att känna in stämningen i publiken.

– Det stämmer att hon blir programledare. Jag kan inte svära på att alla papper är påskrivna ännu, men de är överens, säger en uppgiftslämnare.

Lätt beslut

Enligt Nöjesbladets uppgifter var det ett lätt beslut för SVT att utse Sanna Nielsen till ny programledare för Allsång på Skansen.

– Hon är folkkär och hon har visat att hon kan leda ett program i och med Melodifestivalen och dessutom gjorde hon ju ett jättebra jobb som kommentator för Eurovision, säger en källa i nöjesbranschen.

Nöjesbladet har utan framgång sökt SVT:s Thomas Hall för en kommentar.

Publisert: