Claire Wikholm

Claire Wikholm skadad efter fallskärmshopp

Av: 

Andreas Hansson

Isabel Norman

TV

”Den klumpiga landningen var mitt eget fel”

Deltagarna i ”Stjärnorna på slottet” i SVT fick inte hoppa fallskärm.

Men Claire Wikholm hoppade ändå, fast efter programmet.

– Jag landade fel och skadade benet, svimmade och fick hjärnskakning, säger hon.

I lördagens ”Stjärnorna på slottet” i SVT höll Stefan Sauk, 60, i en genomgång av fallskärmsutrustning för de andra deltagarna. Dessutom flög en helikopter förbi så att de fick se ett fallskärmshopp och förväntningarna var höga.

– Jag älskar att utsätta mig för fara, sa Claire Wikholm, 71, i programmet.

Men det blev inget fallskärmshopp. I stället blev deltagarna erbjudna att hoppa vid ett senare tillfälle och Claire Wikholm tog chansen.

– Vi fick inte hoppa i programmet för det gick inte på försäkringarna. Jag blev snopen för jag trodde att vi skulle få hoppa i programmet men en vecka innan jag fyllde 71 år hoppade jag. Jag känner mig mycket stolt och modig men var så förfärligt rädd, säger hon till Nöjesbladet.

Fick hjärnskakning

Men Claire Wikholm skadade sig i fallskärmshoppet.

– Jag landade fel och skadade benet. Jag landade på magen, svimmade och fick hjärnskakning men jag är så stolt, säger hon.

Hennes familj blev vittne till händelsen.

– Min man och hund rusade fram och var förskräckta när jag låg där pladask men det var mest komiskt även om det gjorde ont. Jag skulle vilja göra om det och göra det helt rätt. Jag ångrar det inte ett ögonblick, säger hon.

Fick du uppsöka sjukhus?

– Jag hade en läkartid av andra orsaker men doktorn såg att jag haltade och ville att jag skulle undersökas. Det visade sig att jag fått hjärnskakning och att jag möjligen fått en liten muskelbristning. Det tog fem veckor och kändes ungefär som att vricka foten, säger hon.

”Nu är jag pigg som en mört”

I dag mår Claire Wikholm bra.

– Den där oerhört klumpiga landningen var mitt eget fel. Jag haltade i fem veckor men nu är jag pigg som en mört igen. En halv minut efter händelsen haltade jag till bilen, mest för att jag skämdes. Jag tyckte att det var pinsamt, säger hon.

Och fortsätter.

– Det var fallskärmshoppare från landslaget som åkte i samma flygplan och de var som små fåglar som landade på ett ben ungefär. Sen kommer en fet aktris som landar på magen och haltar i väg, så jag skämdes mest. Men samtidigt var jag stolt. Min coach var urgullig och tyckte att jag var modig. Hon sa att jag inte alls hade gjort bort mig, säger hon.

ANNONS

Fynda badkläder hos Ellos. Baddräkter och bikinis med hög midja och shapingeffekt i fina färger till ett bra pris!

Extern länk från Ellos

Shoppa här!

Publisert:

Aftonbladet

/

Nöje

/

TV

/

Claire Wikholm

LÄS VIDARE

”En natt på slottet” – så gick det sen

ÄMNEN I ARTIKELN

Claire Wikholm

Stefan Sauk

Stjärnorna på slottet