Love Antell klar för "Så mycket bättre”

TV

Sjätte artisten klar för TV4:s succéprogram.

1 av 3 | Foto: Ulf Höjer
Love Antell.

Den sjätte artisten är avslöjad.

Love Antell, 33, är klar för ”Så mycket bättre” i TV4.

– Min första tanke var "vem är det som har tackat nej?", säger Antell till Nöjesbladet.

Orup, Ola Salo, Amanda Jenssen, Kajsa Grytt och Carola är klara sedan tidigare.

Nu är också den forna Florence Valentin och Perssons pack-medlemmen Love Antell klar för ”Så mycket bättre".

– Det känns nästan som att man har fått Nobelpriset. Det rasslar in sms i telefonen och det är kul. Jag är förvånad över att de frågade mig. Det är ju stora artister som har varit med i det där programmet. Så jag undrar varför de frågade mig över huvud taget. De verkar jättemodiga för att de vill pröva något, säger Love Antell.

När han fick frågan började han genast fundera på varför han fick frågan, eftersom han inte är lika känd som de övriga artisterna.

Mycket hemlighetsmakeri

– Jag tänkte "vem är det som har tackat nej?". Det var min första tanke. Jag har ingen aning om vem det kan vara. Det har varit så mycket hemlighetsmakeri att jag inte vet någonting, säger han.

– Det är en hisnande tanke att ha blivit inräknad i klubben som sitter och äter i tv. Så man får väl börja jobba på bordsskicket, helt enkelt. Och sluta äta med händerna, fortsätter han.

Sitter du inne med historier som...

– Får alla att börja gråta? Nu får man vara i primetime och berätta om sin taskiga barndom. Jag vet inte. Det har jag inte riktigt tänkt på. Men jag får hitta de svåra grejerna att berätta om. Jag kommer att vara ganska privat eftersom jag kommer bara att vara mig själv. Jag har ingen persona att gömma mig bakom. Men visst, barndomen måste man älta. Det vore ju konstigt annars.

Börjat planera låtarna

Han har redan börjat planera vilka låtar han ska försöka få uppträda med.

– Jag har suttit och sjungit en massa de senaste dagarna. Några är gamla favoritlåtar jag har som jag kunnat sedan länge, säger Antell.

I ett klipp på Youtube, som är länkat från TV4:s officiella sajt, sjunger Kajsa Grytt Love Antells låt "Gatorna tillhör oss” och avslöjar därmed den sjätte artisten som medverkar i programmet.

Antell har alltså medverkat i Florence Valentin som grundades 2002 och fick ett genombrott med ”Allt dom bygger upp ska vi meja ner”.

Nu är det bara en ”Så mycket bättre”-artist kvar att avslöja. Sedan är gänget komplett.

”Kommer att funka på en TV4-publik”

Höstens säsong av programmet spelas in på Gotland i sommar.

– Antell är en artist med en jättefin katalog och skildrar nutiden i sin musik. Det tycker vi känns kul med honom. Jag tror också att hans musik, som är indiepop på något sätt, kommer att kunna funka på en TV4-publik. Den skjuter inte över huvudet på folk, säger Martin Nygren, exekutiv producent på TV4.

Nygren förklarar att produktionen ser ”Så mycket bättre” mer som ett musikprogram än ett ”Här är ditt liv” med artister.

– Då vill man ha nytt och fräscht som alla inte känner till till hundra procent. En skön mix, fortsätter Nygren.

Antell om...

Carola:

– Hon är en stor soulsångerska. Jag känner inte henne, men kan tänka mig att hon är som en myt. Det är som att träffa Gud eller någonting.

Ola Salo:

– Honom har jag träffat några gånger. När jag var 16-17 var The Ark ett band jag såg tidigt innan de slog igenom. Det är en person som jag har följt sedan tidigt. Jag förknippar honom med mina tonår väldigt starkt.

Kajsa Grytt:

– Hon känns som en person jag ser mig själv att åldras som. Det kanske låter konstigt. Jag läste hennes bok (”Boken om mig själv”, 2011) och det var som att läsa en bok om mitt eget liv. Fast framåt. Vi har träffats och lirat mycket i samma sammanhang. Vi brukar bli bokade på politiska grejer och då har vi stått och snackat.

Amanda Jenssen:

– Jag har spelat in min kommande platta med Pär Wiksten (låtskrivare och tidigare gitarrist i Wannadies) som har jobbat med hennes plattor också. Det känns som att jag känner henne eftersom jag har umgåtts mycket med Pär. Det är lite lustigt.

Orup:

– Han är faktiskt en gammal barndomsidol. När jag var åtta år funderade jag på om han eller The Beatles var världens bästa band.