”Robin är en gosig kille”

TV

Gardell gör debut i ”Parlamentet” i kväll – bildar lag med Paulsson

Foto: MATDAGS? NEJ, PUSSDAGS Robin Paulsson imiterar Jonas Gardells livskamrat Mark Levengood i ”Parlamentet”. ”Imitationen var genomusel. Jag tyckte att om han ändå ska föreställa Mark måste han bjuda till lite och gå hela vägen. Jag tror att han blev lite generad av pussen”, säger Gardell.

I 23 säsonger har han lyst med sin frånvaro.

Men i kväll gör Jonas Gardell debut i ”Parlamentet”.

– Jag kände att det var dags att släppa sargen och testa, säger han till Nöjesbladet.

Foto: Jonas och den riktige Mark.

Han är en av Sveriges mest kända komiker, författare och dramatiker.

Men han har nobbat TV4:s populära humorprogram ”Parlamentet”.

Fram till nu.

I kväll debuterar Jonas Gardell, 46, som politiker.

– Jag har tackat nej tidigare eftersom jag inte är någon treminuterskille. Jag föredrar att bre ut mig och köra längre monologer. Men nu kände jag att det vars dags att släppa sargen och testa, säger Gardell.

Kul spela överklassvin

I kvällens program fiskar Gardell röster för det blåa partiet jämsides med Robin Paulsson.

Babben Larsson och André Wickström står för det röda motståndet.

– Som gammal vänsterkille var det kul att få spela överklassvin. Och det var kul att gnabbas mot Babben, vi jobbade ihop redan på 80-talet. Jag tror att det märks att jag trivdes för halva tiden satt jag mest och jätteskrattade åt vad de andra gjorde, säger han.

Mest skrattade Jonas åt partikollegan Robins imitation av livskamraten Mark Levengood. Imitationen fick tummen ner, men belönades ändå med en puss.

Gör hemligt tv-manus

– Robin är en gosig och kul kille, men imitationen var genomusel. Jag tyckte att om han ändå ska föreställa Mark måste han bjuda till lite och gå hela vägen. Jag tror att han blev lite generad av pussen.

”Parlamentet”-debuten har gett mersmak och Jonas överväger att göra fler inhopp i höst. Men nu handlar allt om att färdigställa det manus som han jobbat på under en längre tid.

– Jag skriver alldeles snart färdigt ett tv-manus för SVT. Det är även tänkt att det ska bli en roman av det. Det är en stor satsning, men mer än så kan jag inte säga just nu. Jag ska även försöka sätta mig ner och skriva en skönlitterär bok.

Parlamentet – I kväll, 20.30