”Han är en jävla skvallerkärring”

avHelena Trus, Martin Gustafsson

TV

Bergqvist attackerade kändisjournalist – men SVT mörkade profilens namn

Foto: Carolina Byrmo
Kjell Bergqvist var ­ordentligt förbannad i ”Stjärnorna på slottet” i?går. Men vem som var måltavlan för hans ilska fick tittarna aldrig veta. ”Vi ville ha med namnen, för mig var det viktigt att berätta Kjelles historia, men SVT har det sista ordet”, säger Tina Graffman på produktionsbolaget.

I går gick Kjell Bergqvist till hårt angrepp mot en journalist i ”Stjärnorna på slottet”.

– Det kommer aldrig går ur mitt blod, det han gjorde mot mina barn, säger han.

Men SVT valde att klippa bort personen bakom skådespelarens utbrott.

Foto: Leif r Jansson/Scanpix
Kjell Bergqvist skräder inte orden när han pratar om kändisjournalisten Johan T Lindwall. SVT valde att göra Expressen-profilen anonym i gårdagens ”Stjärnorna på slottet”.

Efter många skål och garv börjar middagen att lida mot sitt slut.

Och skratten.

Tv-tittarna kunde se en märkbart förbannad Kjell Bergqvist, 56.

I gårdagens avsnitt pekar han ut en manlig journalist efter bland annat en incident under inspelningen av ”Fångarna på fortet”.

Journalisten ska enligt Kjell ha lämnat en engångskamera till hans dotter, i syfte att få tillbaka kameran och komma åt privata bilder på familjen.

– Det finns vissa saker som man aldrig kan förlåta. Och den jävla skithögen är en simpel jävla skvallerkärring, det är vad han är, säger Kjell Bergqvist i programmet.

”Hade olika åsikter”

SVT valde att klippa bort namnet på den journalist Kjell Bergqvist går till hårdast attack mot.

Nöjesbladet kan nu avslöja att personen bakom Bergqvists utbrott är kändis­reportern Johan T Lindwall, 38, som numera jobbar på Expressen – och varför SVT till slut valde att inte namnge honom.

– Jag och produktionen hade olika åsikter om vad som skulle sändas och inte. Det var viktigt för Kjell att berätta om den här händelsen, men den har dock ­inte samma offentliga karaktär som Björn Ranelids konflikt. Det fanns fler detaljer i Kjells historia som vi valde att inte sända, säger SVT:s Emma Kronqvist, ansvarig utgivare för programmet.

”Var förbannad”

I första klippningen fanns namnen med. Produktionsbolaget Meter Film & Television vill inte avslöja vilka fler namn som sedan togs bort i programmet.

– Vi ville ha med namnen, för mig var det viktigt att berätta Kjelles historia, men SVT har det sista ordet. Kjell har inte sett det slutgiltiga programmet eftersom han har varit bortrest en längre tid, säger ­Tina Graffman, producent på produktionsbolaget Meter.

Efter inspelningen ger de övriga stjärnorna Kjell Bergqvist sitt stöd.

– Jag tyckte att det var för jävligt att gå på barnen, det var taskigt. Kjelle var förbannad. Jag undrar vad han kommer att tycka om att namnet är bortklippt, säger Siw Malmkvist, 73, till Nöjesbladet.

Artisten Tommy Körberg, 61, håller med.

– Att lämna en engångskamera till barnen och be dem ta foton på mamma och pappa och sen be dem komma tillbaka med kameran, sånt går bara bort, säger han.

Det är inte första gången någon av stjärnorna på slottet bjuder på påhopp.

Nöjesbladet har tidigare skrivit om författaren Björn Ranelids attack mot bland andra författaren och professorn Leif GW Persson och journalisten Linda Skugge.

SVT anmäldes

Då namngavs alla ut­pekade med namn i programmet.

Även om SVT censurerade Ranelids grövsta påhopp reagerade inte bara de utsatta utan även tv-­tittarna och en privatperson anmälde programmet till Granskningsnämnden för radio och tv.

Nöjesbladet har förgäves sökt Johan T Lindwall för en kommentar.

Kjell Bergqvist befinner sig utomlands på semester och kunde inte heller nås för en kommentar.