Humoreliten gör serie ihop

avJoni Nykänen, Jessica Isaksson

TV

Henrik Schyffert regisserar Johan Rheborg och Jonas Gardell i TV4:s ”Allt faller”

1 av 3 | Foto: Foto: EIVIND VOGEL RÖDIN
SPELAR IN I HÖST Johan Rheborg spelar huvudrollen i TV4:s nya serie ”Allt faller” tillsammans med Jonas Gardell och Henrik Schyffert. Den senare regisserar också serien som ska spelas in i höst.

Här är TV4:s nya superserie.

Nöjesbladet kan avslöja att Henrik Schyffert, Johan Rheborg och Jonas Gardell både har roller i och skriver nya serien ”Allt faller”.

– Den handlar om vår egen värld, säger Henrik Schyffert.

Serien heter ”Allt faller” och regisseras av Henrik Schyffert, 43. I höst spelas den in och ska sedan sändas på TV4. Handlingen kommer mest att kretsa kring Johan Rheborgs rollfigur men komikern Jonas Gardell, 47, kommer också att ha en framträdande roll.

– Det var en tidig idé att få med honom. Och det känns jätteroligt. Jag är ganska lite framför kameran, ganska mycket bakom, säger Henrik Schyffert.

”Vår egen värld”

I övrigt är inga fler skådespelare påskrivna för projektet. Handlingen är han fåordig kring, mer än att det handlar om ”nöjes-Stockholm”.

– Det är vår egen värld, relationsbaserat i underhållnings-Stockholm. Det är här och nu och det är vi. Vi skriver fortfarande. Så jag kan inte svara så djupgående. Den är lite rolig, lite ledsen. En blandning. Det är inte bara kul, men det är mycket kul, säger Schyffert.

Hur känns det?

– Det känns svårt och kul. Vi försöker göra något lite annorlunda och så får vi se om det går. Det känns roligt, säger Schyffert.

Johan Rheborg, 48, en av de bärande karaktärerna i ”Solsidan”, gör även den största rollen i ”Allt faller”. Dessutom är en av ”Solsidans” nyckelpersoner Jessica Ericstam, exekutiv producent på TV4, inkopplad i det nya projektet.

TV4 bekräftar

Men enligt Schyffert ska serierna inte beblandas över huvud taget.

– Det har inget med det att göra alls, säger han.

TV4:s programchef Fredrik Arefalk bekräftar samarbetet.

– Jag kan bekräfta att vi har ett projekt med Schyffert och Rheborg, men än så länge har jag inga fler kommentarer, säger han i ett sms.