HBO lanserar svensk nättjänst

1 av 3 | Foto: Chloe Sevigny i ”Hit & miss” – en av serierna som HBO Nordic kommer att visa.
TV

Betal-tv-kanalen HBO kommer till Sverige. I mitten av oktober startar HBO Nordic sin tjänst där tittarna får tillgång till kvalitetskanalens stora arkiv av tv-succéer, men också nya serier. De nya seriernas avsnitt ska kunna ses bara något dygn efter de amerikanska sändningsdatumen, uppger bolaget.

Tjänsten blir nätbaserad, tittarna kan förutom på datorn se tv-programmen även i mobiltelefon och på surfplatta. Programmen laddas inte ner utan strömmas till datorerna.

Det kommer att kosta ungefär 100 kronor i månaden att abonnera på HBO Nordic, vilket kan jämföras med de ledande svenska betal-tv-bolagen som tar från 200 kronor och uppåt för sitt utbud av film, tv-serier och sport.

HBO Nordic erbjuder bland annat kritikerhyllade "Boardwalk empire" med Steve Buscemi och nya "Hit & miss" med Chloë Sevigny och "Magic city" med Jeffrey Dean Morgan.

Sedan tidigare har bland BBC en liknande nätbaserad tjänst tillgänglig även för svensk publik och i kulisserna finns nätjätten Netflix, som planerar ett intåg på den svenska marknaden i höst.