Ulf Malmros

Henrik Dorsin: Vi gör ny ”Grotesco”

Av: 

Joni Nykänen

TV

Nöjesbladet avslöjar: Humorsuccén kommer tillbaka

Nu återförenas Henrik Dorsin med Ulf Malmros för en ny långfilm.

Nöjesbladet kan också avslöja att ”Grotesco”-gänget ska göra en till säsong av tv-serien.

– Den kommer att se ut på ett helt annat sätt, säger Henrik Dorsin till Nöjesbladet.

Komikern och skådespelaren Henrik Dorsin, 37, gör en av huvudrollerna i Ulf Malmros och Jaana Fomins kommande tidsresefilm ”Flykten till framtiden”. Den spelas just nu in i Trollhättan.

Dorsin jobbar med Malmros för andra gången.

– Jag är mer sympatisk i den här filmen än i ”Min så kallade pappa”, men den här rollfiguren kan vara svinig också. Jag försöker spela snälla människor, men de råkar blir svin ändå. Den här figuren är en schysst lirare innerst inne, men opportunistisk, säger Dorsin under Film i västs pressdag för långfilmen.

”Inte Hollwoodfilm”

Miljön skiftar mellan 1973. Den 22-årige Svante, spelad av nykomlingen Elias Palin, jobbar i en skivaffär med Dorsins rollfigur Bengan. Svante har ett hjärtfel som inte gick att operera på 1970-talet. Han lyckas dock ta sig till framtiden (2015) med hjälp av ett märkligt t-banetåg där han möter 25-åriga Elsa (nykomlingen Victoria Dyrstad)

– Ulf försöker inte göra Hollywoodfilm på svenska. Det är en svensk film med SF- och fantasy-element med svensk humor och tempo, säger Dorsin.

”Kanske har en identisk tvilling”

Det är bråda dagar för Dorsin. Under onsdagsmorgonen befann han sig på TV4:s pressdag för höst-tablån. Och under onsdageneftermiddagen spelar han in film i Trollhättan.

– Jag kanske har en identisk tvilling så vi delar upp det. Han får ta TV4-gigen och jag tar finrollerna. Det var "tokrace" hit, säger han och skrattar.

Han berättar om sitt hektiska schema, och hur han gör roll efter roll i tät följd. Dorsin är med i Beata Gårdelers ”Flocken” och tv-serien ”Boy machine”. Dessutom ska han spela i Grotesco på Scalateatern resten av hösten. Och en långfilm spelas alltså in för fullt.

– Ibland blir det mycket planering och sådant som inte är optimalt för privatpersonen. Men så länge det är roligt, blir bra och att man vet att det finns ett slut. Jag gillar inte att boka grejer för långt fram, säger han.

Ingen långfilm – men ny säsong

Dorsin berättar också att "Grotesco”-filmen ”Kräftskivan” ligger på is.

– Det finns ett synopsis till filmen. Eller nej, det finns inte ens ett synopsis, säger han och skrattar.

Det kommer dock att bli en ny säsong (den tredje) av tv-serien ”Grotesco”. Dorsin avslöjar att det är beslutat och klart.

– Vi börjar skriva i november. Vi vet aldrig vart det leder någonstans med ”Grotesco”. Den kommer att se ut på ett helt annat sätt, säger han.

Fakta: ”Flykten till framtiden”

”Flykten till framtiden” är en samproduktion mellan Bob film Sweden, Film i väst, TV4, m.fl.

Året är 1973. 22-årige Svante (Elias Palin) jobbar i en skivaffär med proggaren Bengan (Henrik Dorsin) som drömmer om att slå igenom med sin tvärflöjtsmusik. Svantes hjärta är trasigt och går inte att laga. Dagarna är räknade. En sen kväll bryter Svante ihop på tunnelbaneperrongen. Då dundrar ett för honom märkligt, nutida, t-banetåg in på stationen. Destinationen är framtiden (2015).

Kvarteret där Svante bor är förändrat och någon annan bor i lägenheten. 25-åriga (Victoria Dyrstad).

Han får reda på att hjärtfelet botas via en rutinoperation. Men han har dock inget personnummer. Utan personnummer blir det ingen operation. Så det är problemet Svante och Elsa måste lösa.

Manus: Ulf Malmros

Regi: Ulf Malmros & Jaana Fomin

Producent: Jan Blomgren

ANNONS

Få 12 månader till priset av 8! Den bästa underhållningen på HBO Max.

Extern länk från HBO Max

Beställ här!

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Ulf Malmros

Henrik Dorsin

Grotesco