Fegt och avundsjukt att hacka på Amanda

Uppdaterad 2016-09-27 | Publicerad 2015-10-23

Tobbe Ek om kvällens ”Idol”: Jag är riktigt förbannad på jantelagen

Alltså, fy fan för jantelagen.

Fy fan för män och kvinnor som inte klarar av en ung kvinna med pondus.

Amanda sjunger ”Knäpper mina fingrar”.

Amanda Winberg är 19 år och en självsäker blivande stjärna.

När hon kliver ut på scenen har hon starkast lysande personlighet av samtliga årets ”Idol”-deltagare - en ung tjej, med självsäkerhet som tar för sig på scenen, har hittat sin stil både utseende- och musikmässigt och levererar en blandning av rap och pop som är i stort sett unik bland artister som vill nå ut till en bred och folklig publik i Sverige idag.

Igår gjorde hon dessutom ett av sina starkaste framträdanden i ”Idol” när hon tolkade Linda Piras ”Käpper mina fingrar”.

Och Aftonbladets chat fylldes med beröm.

Men så dök de upp. Kommentarerna från personer som tyckte att ”hon är inte ödmjuk”, ”Amanda är för självsäker”, ”gud vad dryg hon verkar”.

Men alltså på allvar!

Varför kan en ung tjej 2015 inte kliva upp på scenen och imponera med sitt framträdande utan att kallas för ”dryg” eller ”för självsäker”?

Skärp till er!

Amanda är målinriktad, stark och gör förbannat bra ifrån sig på scenen, där hon vecka efter vecka tar för sig mer och levererar starkare framträdanden.

Och det klarar tydligen inte delar av svenska folket av.

Jag kallar det avundsjuka (förvånansvärt många av de som kommenterar tycks vara andra kvinnor). Jag kallar det jantelag. Och jag kallar det fega män.

Jag kan ju bara föreställa mig hur mycket Amanda själv är tvungen att stå ut med i sociala medier och det gör mig så oerhört förbannad. Men också imponerad.

För varje vecka kliver hon ut på scenen och levererar framträdanden med en kaxighet och självklarhet som få svenska ”Idol”-deltagare har klarat av före henne.

Det visar att hon har styrkan inom sig att strunta i jantelagsavundsjuka och fega män och kvinnor och istället fokusera på att vara en förebild för alla unga tjejer (och killar) som ser upp till henne.

OMG!

Amanda – årets ”Idol”-prinsessa har alla möjligheter att också krönas till drottning.

WTF?

Boris styling. Nej, jag tycker inte att kritstrecksrandig kostym och hatt känns annat än clown på en 16-årig cool kille.

ANNONS

Följ ämnen i artikeln