”Farmen”-Gutta gör comeback: ”Deltagarna är odugliga”

avJakob Meijer

1 av 3 | Foto: TV4
Gutta Andersson gör comeback i ”Farmen”

Efter tio år som mentor i ”Farmen” tvingades han hoppa av inför årets säsong.

Men i söndagens avsnitt gör Gutta Andersson comeback – och han är inte imponerad av årets deltagare.

– Jag tror det är den värsta säsongen hittills, säger han till Nöjesbladet.

Få är så förknippade med ett program som Gutta Andersson, 61. Därför blev också många tittare besvikna när det kom fram att han inte skulle vara med i årets säsong av ”Farmen”.

Andersson, som varit med i alla säsonger sedan premiäråret 2001, opererade sin höftled för snart ett år sedan och tvingades därför ställa in.

Men i kvällens avsnitt överraskar han deltagarna med ett gästinhopp. När Hans Vincent, som i år tagit över tittarfavoritens roll som mentor, ska bedöma veckans uppdrag kommer Gutta, till deltagarnas stora förtjusning, plötsligt in på gården.

– Det var naturligtvis jätteroligt, säger Gutta till Nöjesbladet om hur det var att komma tillbaka.

– Jag har jobbat med det här i så många år, så det var jättekonstigt att inte kunna vara med.

Han berättar att han fick ett bra intryck av deltagarna. Men efter att ha följt programmet den senaste månaden har han fått ett annat intryck.

– Ja, vad ska jag säga. det är som det är, säger Gutta Andersson och skrattar.

– För det första att de bråkar, det visste ju inte jag. Då tyckte jag de var uppmärksamma och verkade glada att jag kom.

”De är odugliga”

Deltagarna i årets ”Farmen” har haft förtvivlat svårt att klara av de uppdrag de blivit tilldelade. Gutta skräder inte orden när han bedömer deras insats.

– De är odugliga. Både med uppdragen och hur de är mot varandra. Det måste vara jobbigt att leva på det sättet, så nära varandra och inte kunna hålla sams, säger Gutta Andersson till Nöjesbladet.

Han funderar en stund.

– Jag tror det är värsta säsongen hittills. De har ju absolut inte koll på någonting. De verkar inte intresserade heller. De hjälps inte åt och de försöker inte hjälpa varandra att komma med bra idéer. De beter sig väldigt konstigt.

En person han är desto mer imponerad av är Hans Vincent, som han menar inte fått den lättaste gruppen att jobba med.

– Nej, det har han definitivt inte fått. Det är tur att han är så lugn och fin. Han sköter sig jättebra, han är jätteduktig. Han klarar det där med bravur.

Kämpat mot cancer

Gutta Andersson har några tuffa år bakom sig. 2013 drabbades han av halscancer. Under behandlingen gick han ner 30 kilo. Han har även flera proteser i kroppen. Efter höftledsoperationen förra året drabbades han av en ny infektion, och kort efter sitt inhopp i ”Farmen” tvingades han till ännu en operation.

– I somras hade jag en infektion i höften och det blev en operation till. Men nu är jag definitivt på banan. Jag mår bra.

Det är redan klart att han kommer synas i kommande omgång av ”Farmen VIP”. Och Gutta utesluter inte att han återkommer permanent i rollen som mentor i ”Farmen”.

– Ingenting är omöjligt, säger han finurligt.

”Farmen” sänds på TV4 och TV4 Play måndag till torsdag, klockan 19:30. På söndagar sänds det klockan 20:00.

ARTIKELN HANDLAR OM

Farmen

TV4