TV

Så skapades Las Vegas

Bugsy

Av: 

Zendry Svärdkrona

TV

Amerikanskt gangsterdrama som satte mer spår utanför än på själva bioduken.

Det var nämligen under inspelningen av filmen som Warren Beatty och Annette Bening blev ett par. Och det slutade med att Hollywoods största kvinnokarl stadgade sig och nu har fyra barn med Bening. Det äldsta är tio, det yngsta två.

Filmen i sig är en ganska rakt-på-sak-berättad historia om legendariske gangstern Benjamin ”Bugsy” Siegel (1906– 1947). Ibland skildras han som en skitstövel, ibland som en visionär.

Filmen ger åtminstone honom i stort sett äran av att ha skapat spelstaden Las Vegas.

Innan dess hade han gjort karriär som gangster i 1920-talets New York tillsammans med Meyer Lansky. 1937 flyttade Siegel till Los Angeles och byggde upp en rikstäckande vadhållningsorganisation.

Men bara några år efter det att han hade börjat etablera sig i Las Vegas mördades han – på uppdrag av gamla kompanjonen Lansky.

Warren Beatty är mycket bra i titelrollen. Annette Bening spelar Virginia Hill, skådespelerskan som gangstern blev förälskad i. I övriga roller bland andra Harvey Keitel, Joe Mantegna, Elliott Gould och Ben Kingsley. (1992)

TV 3 23.05

Sånger från andra våningen

Roy Anderssons första film på 25 år är mycket annorlunda. 46 omtumlande scener med utgångspunkt från en man som bränner upp sin affär för att få ut försäkrings-pengarna. En dyster historia, kryddad med svart humor. En omskakning som berör även när man ser om den. (2000)

Canal+ Gul 22.35

Godzilla

Påkostad besvikelse med dyrbara effekter men tunn historia. Det japanska 1950-talsoriginalet har mer charm.

Amerikanen Matthew Broderick och fransmannen Jean Reno försöker rädda Manhattan från den muterade ödlan. Som trots att den är rätt stor har förvånansvärt lätt för att gömma sig.

Förhållandevis en flopp, och specialeffekterna syns mer än människorna.

Regisserad av tysken Roland Emmerich som också gjort ”Stargate”, ”Indepence day” och ”Patrioten”. (1998)

ZTV 21.00

ANNONS

Ellos Badkläder! Baddräkter och bikinis med hög midja, shapingeffekt i fina färger till ett bra pris!

Extern länk från Ellos

Shoppa här!

Publisert: