The Playtones, Titanix och Blender till final

Foto: svt
TV

The Playtones fick flest röster och kvällens guldstjärna. De gick därmed vidare till nästa veckas final i ”Dansbandskampen”, tillsammans med Titanix som också tog sig vidare på tittarröster.

Juryn fick sedan besluta om den sista finalplatsen – som gick till Blender.

I kvällens kamp gick fyra band av fem vidare till en andra omgång och fick sjunga en andra låt – Titanix, Blender, The Playtones och Casanovas.

Utmanarna Bhonus hottade upp stämningen under kvällen och utlåvade en nakenchock – om de skulle gå vidare till final. Men dock tog de sig inte vidare till andra omgången och missade finalen.

När tittarrösterna var räknade stod det däremot klart att The Playtones från Kallinge fått flest röster och gick därmed raka vägen till final.

– Att vi skulle ta en guldstjärna och gå till final hade jag aldrig räknat med. Det var mycket känslor och jag har inte landat än. Det här betyder jättemycket för oss, säger The Playtones sångare Stefan Jonasson, 32, till Nöjesbladet.

Även Titanix från Valdemarsvik tog sig vidare på tittarröster. Det blev sedan juryns uppgift att välja ut ett av de 21 band som tidigare blivit utslagna ur tävlingen att gå till final. Och juryns röst föll på Blender från Hudiksvall.

Efter kvällens kamp är sex band klara för finalen den 19 december. Zekes från Skövde, Date från Munkedal och Torgny Melins från Säffle var klara sedan tidigare.