Idol

TUI PRESENTERAS AV

Peter Jihde: Hånar hon idolerna hoppar jag av

avErik Sidung

Zytomierska om kollegans hot: Skittöntigt av honom

Katrin och Peter. Foto: LOTTE FERNVALL

Peter Jihde hotar att hoppa av ”Idol 2009 eftersnack”.

Om Katrin Zytomierska gör som förra säsongen och hånar idolerna lämnar han programmet.

– Då tar jag mina manuskort och går, säger Peter Jihde.

Katrin Zytomierska, 32, hamnade rejält i hetluften under förra ”Idol”-säsongen när hon i en rad olika uttalanden hånade idolerna.

Hon tyckte bland annat att Jesper Blomberg var ”lite väl bögig”, och Loulou Lamottes barfotaframträdande kallade hon ”äckligt”.

Det är ingenting som Peter Jihde, 38, vill vara med om igen.

– Om hon hänger ut någon eller är taskig mot någon på ett sätt som går över gränsen får TV 4 hitta en annan programledare för ”Eftersnack”, säger han.

”Dagisfasoner”

Katrin Zytomierska tror först att Peter Jihde skämtar. Men efter att hon förstått att programledarkollegan är allvarlig säger hon:

– Det är skittöntigt av honom. Säsongen har inte ens börjat och han hotar med att han ska lämna sina manuslappar och gå. Vad är det för jävla dagisfasoner? Kom igen! Vi är vuxna människor.

Peter Jihde har också informerat programmets producenter om sin inställning. Magnus Karlsson Lamm, exekutiv producent, vill inte uttala sig om ifall de har någon beredskap om Peter Jihde reser sig upp och går.

– Skulle något sådant hända får vi ta det då, det är inget jag spekulerar om nu, säger han.

Får fria händer

Katrin Zytomierska har inte fått några förhållningsregler av TV 4 inför årets säsong – trots förra årets turbulens.

– Nej, ingenting. Det enda är väl att Peter sa att det vore bra om löpsedlarna i år handlar mer om idolerna än om mig. Jag håller med om det, det blev för mycket förra året, säger Zytomierska.

Samtidigt menar hon att hon lika gärna skulle kunna vara ”superegoistisk” och ”skita i Peter, skita i Fyran och skita i idolerna”.

– Det som hände förra året med alla negativa skriverier har bara resulterat i positiva saker för mig. Då var det många gånger jag kände mig felciterad och ofta var det lögner. Men i slutändan, ett år efter det där hände, så tycker folk att jag är astuff, skitcool, stark och ball, säger hon.

ARTIKELN HANDLAR OM

Idol