Sigrids chock: ”Därför skickade jag hem alla tre brevskrivarna”

avErik Åberg

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 9 | Foto: TV4
Sigrid Bergåkra i ”Bonde söker fru” 2016.

Sigrid Bergåkra skickade hem alla sina brevskrivare i kvällens avsnitt av ”Bonde söker fru”.

Hon kände varken passion eller kärlek för någon.

– Jag önskar jag tagit mig en funderare tidigare innan jag träffade någon, säger hon.

Det var många brevskrivare som fick lämna kvällens avsnitt av ”Bonde söker fru”. Att Jennifer Erlandsson och Erik Bäckman skulle göra sitt val var redan känt men att Per Sundins brevskrivare Annette Staaf och Anneli Runervik valde att lämna frivilligt kom som en chock.

Och inte nog med det. Den största chocken kom när hästbonden Sigrid Bergåkra valde att skicka hem alla sina tre killar.

– Jag hade bestämt mig för att vara tydlig och mogen och planerande i mitt kärlekssökande. Rent krasst blev det så att jag tog och kände efter ordentligt från tårna, säga hon.

Det finns ingenting hon ångrar kring valet. Sigrid önskar snarare att hon gjort det tidigare.

– Just att man väger in alla ingångsvägar, både attraktion och att livet ska stämma överens med intressen och planer i livet. Så man har möjligtheter att skapa ett liv tillsammans. Jag vill inte att det ska bli kortsiktigt. ”Bonde söker fru” var inte att ha kul och åka på en resa, kärlek är inte en lek längre, säger Sigrid.

”Väldigt oväntat”

Hästbonden tycker att hennes brevskrivare tog det bra och att de önskar henne ett lyckligt liv. Men i programmet syntes Anders Berglund, Rickard Boström och Bertil Hagqvist besvikelse tydligt.

– Det kom väldigt oväntat, men det var skönt. På något sätt är man i en bubbla och så fort man kommit iväg en bit la sig den största chocken, säger Bertil.

I programmet syns Bertil sladda med sin bil när han snabbt lämnade gården.

– Jag ville att det skulle verka som att jag var sur. Jag snackade inte med henne efter. Det gör inget om hon tror att jag blev jätteledsen, det kan hon ha. Fast nu hyser jag inget agg mot henne och önskar henne allt väl, säger Bertil.

Även om Bertil inte skulle göra om sin medverkan ångrar han sig inte. Han tar dessutom med sig en lärdom från gården i Hälsingland.

– Jag tar med mig att jag inte ska åka elektrisk skateboard. Det ses som omoget av äldre damer. Det får vara färdigt med det. Tråkigt men det var inte min så det gör inget, säger Bertil Hagqvist.

”Bonde söker fru” sänds onsdagar klockan 20:00 på TV4.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM