Svenska Hollywoodfruar

Sofie och Eric Prydz om kaosbröllopet

Av: 

Emilia Berntsson

TV

”Dagen innan bröllopet visste vi inte ens om vi skulle få gifta oss”

Egentligen skulle de gifta sig utan någon tillställning.

Men i sista sekunden bestämde sig Sofie och Eric Prydz för att ändå slå på stort vilket visade sig ställa till med en del problem.

– Vi är verkligen familjen kaos, säger Sofie Prydz.

För många är bröllopet en av de mest välplanerade händelserna i ens liv. Men inte för paret Prydz.

– Från att vi fick idén hade vi bara tio dagar på oss tills det datumet när det fungerade att ha bröllopet. Och det var mitt i juli och alla ska ju gifta sig då, säger Sofie Prydz, 34.

I kvällens avsnitt av ”Svenska Hollywoodfruar” berättar hon om den stressiga bröllopsplaneringen där i princip allt gick fel.

– Folk som planerar sina bröllop i över ett år säger att det är det jobbigaste de har gjort i sina liv, men vi planerade vårt bröllop på en vecka. Gud vad vi slet och kämpade. Det var så tufft, säger Sofie Prydz.

”Visste inte ens om vi skulle få gifta oss”

En sak Sofie och Eric Prydz, 40, inte tänkte på är att man måste ansöka om hindersprövning för att kunna gifta sig i Sverige. Och när de väl kom på det var det nästan för sent.

– Dagen innan bröllopet visste vi inte ens om vi skulle få gifta oss. Förstår ni vilken stress, nästan 100 gäster och sedan vet vi inte ens om vi kommer kunna gifta oss. Så jag ringde Skatteverket och gör det enda som är universellt och fungerar i hela världen. Jag började gråta och det fungerade till och med på Skatteverket. Så vi fick vår hindersprövning samma dag, säger Sofie Prydz.

Klänningen hann Sofie fixa precis innan hon hoppade på planet från Los Angeles veckan innan bröllopet.

– Det var ett väldigt begränsat utbud och jag bara tog en klänning där som visade sig vara typ min drömklänning. Så de skulle sy om den och skicka den till Sverige. Och när den kom dagen innan bröllopet så passade den någorlunda, men inte perfekt, säger hon.

Glömde kostymen

Tack vare en duktig skräddare i Sverige lyckades Sofie Prydz ändå få till klänningens passform. Men klädproblemen var inte slut där.

– När Eric skulle börja sätta på sig sina kläder så ringer han och undrar var hans kostym är. Då har han glömt den i lägenheten som vi har hyrt inne i stan. Så prästen står och väntar och vi ska gifta oss om 40 minuter och det är två timmar från Ekerö in till stan. Och han ska absolut ha sin kostym. Vi är verkligen familjen kaos.

Efter att kostymen skickats i en taxi ut till Ekerö där bröllopet ägde rum kunde vigseln till slut genomföras. Och trots den kaotiska planeringen är Sofie Prydz ändå väldigt nöjda med dagen.

– När vi väl gift oss och alla förberedelser var över så hade vi världens finaste dag. Vi släppte på all stress och press och det blev ett helt underbart bröllop.

”Svenska Hollywoodfruar” sänds ikväll klockan 21.00 på TV3.

ANNONS

Shoppa kläder, skor & inredning hos Ellos – nu med upp till 50% rabatt i outlet.

Extern länk från Ellos

Shoppa här!

Publisert:

LÄS VIDARE

Gift vid första ögonkastet: ’Hon visade ingen närhet’

ÄMNEN I ARTIKELN

Svenska Hollywoodfruar

Sofie Prydz

Eric Prydz