Dermot Clemenger: Jag hade änglavakt

TV

Dramatisk olycka på Fortet – här är bilder TV 4 inte visade

1 av 4

Det här är olyckan som TV 4 valde att inte visa i ”Fångarna på fortet” i kväll.

En våg tog tag i Dermot Clemenger – plötsligt var han utdragen i havet utanför fortet och kämpade för sitt liv.

– Överlevnadsinstinkten kickade in, säger ”Let’s dance”-profilen.

Foto: Dermot Clemenger.

”Let’s dance”-laget stod redo för duellen mot skidlaget. Dermot Clemenger, 39, ska bara gå ner för en trappa för att skölja av sitt cyklop.

Då kom vågen.

”Let’s dance”-profilen sveptes ut i havet utanför Fort Boyard.

– Jag tror att jag slog huvudet i trapporna, jag försökte greppa tag i ett rep, men det fastnade i stället vid min hals. Så vågen tryckte på från ena sidan och repet från andra. Jag kunde inte andas, berättar han.

Ingen räddning

Nya stora vågor sköljde över Dermot gång på gång.

– Överlevnadsinstinkten kickade in, jag fick panik. Jag tänkte: nu är det kört. Till slut fick jag tag på en ögla i fasaden på fortet, men vågorna fortsätter skölja över mig och jag river upp sår på armarna från armbågarna och neråt.

Efter drygt en och en halv minut kunde TV 4-profilen dra sig upp ur vattnet. Skärrade stod hans lagkamrater och motståndare och tittade på när han tog sig i säkerhet. TV 4 valde att inte visa de dramatiska scenerna i programmet i kväll.

Var det ingen som försökte rädda dig?

– Nej, det hade nog inte varit så smart att ytterligare en person skulle ha kastat sig ut där.

Rädslan sitter i

Vad hände efteråt?

– Jag tog mig upp till läkarrummet och tvättade såren. Jag skulle egentligen ha gjort duellen tillsammans med Anton Hysén, men de körde en-mot-en i stället för två-mot-två. Det kändes bra inombords, jag hade inte velat vara tillbaka i vattnet igen.

Hur har olyckan påverkat dig efter inspelningarna?

– Jag har en båt jag brukar sjösätta på somrarna, men den här säsongen hoppade jag det. Jag tycker fortfarande det är läskigt med vatten. Och jag har ärr kvar på armarna. Det kunde ha slutat riktigt illa, jag hade änglavakt. Min tid var inte kommen än, säger han.