Perfekt pubertal humor, äktenskapsskildring med en twist och animerad ångest

1 av 4 | Foto: Netflix/Amazon.

avKarolina Fjellborg

TV

VECKANS STREAMINGTIPS ”American vandal”, ”Forever” och ”BoJack Horseman”.

American vandal


Förra hösten handlade Dan Perraults och Tony Yacendas oväntat engagerande true crime-satir om hur Peter Maldonado (Tyler Alvarez) och Sam Ecklund (Griffin Gluck) försökte ta reda på vem det egentligen var som hade ritat penisar på 27 bilar på en high school. Den här hösten har de två unga filmmakarna satt tänderna i ett nytt fall av skolvandalism. Nämligen "the brownout", då i princip alla på den katolska skolan St. Bernardine drabbades av akut diarré efter att någon hade blandat laxermedel i kafeterians lemonad. Pubertalt men smart, välgjort och väldigt roligt om tonårens dagliga utmaningar.
Netflix


Forever


"Parks and recreations" Alan Yang och Matt Hubbard har skapat en väldigt speciell, lågmäld och meditativ liten äktenskapskomedi, med Fred Armisen och Maya Rudolph – som redan har en inarbetad kemi sedan "Saturday night live" – i huvudrollerna. Om äkta paret Oscar och June Hoffman, som har gjort exakt samma saker i tolv år, vilket han tycker är toppen men hon känner sig kvävd av. Men allt förändras när de bestämmer sig för att variera sig med en skidresa. Vad som händer är dumt att spoila men när jag skriver att allt förändras så menar jag verkligen hela deras existens. Fint, tänkvärt, konstigt, berörande, och både kul och ledsamt.
Amazon Prime Video


BoJack Horseman


Tv:s klart bästa animerade vuxenserie – Raphael Bob-Waksbergs ångestladdade, svart komiska och hollywoodsatiriska "BoJack Horseman" – är tillbaka med en femte säsong på Netflix. Och som vanligt inte rädd för att blanda vulgära skämt med showbizkritik som slår huvudet på spiken, och tunga teman som depression, missbruk, sorg och sexism. Will Arnett gör fortsatt ett enastående röstarbete (lyssna på hans långa monolog, ett griftetal, i avsnittet "Free Churro") – och den här säsongen gör bland andra Issa Rae, Rami Malek, Wanda Sykes och Bobby Cannavale perfekta gästinhopp. Tecknat i toppform.
Netflix


ARTIKELN HANDLAR OM