TV3:s nya satsning: ”Dokusåpastjärnorna på slottet”

TV

Gör egen variant av SVT-succén - med kända dokusåpaprofiler

1 av 8

TV3 satsar på en superdokusåpa.

Med deltagare som Gunilla Persson, Martin Melin, Zübeyde Simsek och Samir Badran tillsammans på ett slott hoppas kanalen på ny dokusåpa-succé.

– Vi har samlat in svenska folkets favoriter från alla de största realityserierna, säger programdirektören Karin Stjärne.

De kommer från ”Baren”, Robinson” och ”Paradise Hotel”. En är en Hollywoodfru en annan den första som hade sex i svensk tv i en dokusåpa och en tredje är en bonde som sökt fru.

Nöjesbladet kan avslöja deltagarna i TV3:s nya superdokusåpa som samlar några av de kändaste stjärnorna från svenska realityserier genom tiderna.

Från ”Bonde söker fru” kommer Fredrik Karlsson. Från ”Big Brother” Linda Thelenius som tidigare hette Rosing i efternamn. Från ”Baren” och ”Färjan” har man hämtat Håkan Hallin. Från ”Robinson” kommer såväl Martin Melin som Zübeyde Simsek som också synts i TV3-serien ”Club Goa”.

Dessutom har man hämtat Gunilla Persson från ”Svenska Hollywoodfruar” och Samir Badran och Aina Lesse från ”Paradise Hotel”.

– Vi har samlat in stjärnor från alla de största realityprogrammen. Vi på TV3 har ju haft många starka profiler, men nu har vi samlat in svenska folkets favoriter från alla de största realityserierna, säger Karin Stjärne, programdirektör på TV3.

Det är lätt att föreställa att det blir någon form av ”Dokusåpastjärnorna på slottet”?

– Det är ingen kopia på något annat program, men det kommer absolut vara många moment som man känner igen och älskar från andra serier. Men vi driver inte med dem, det blir mer som en pastisch på dem, säger Karin Stjärne.

Att få dokusåpaprofilerna att ställa upp har inte varit något problem.

– Nej, tanken är att det ska bli ett program där vi hyllar de här stjärnorna och tittar tillbaka på deras tid i sina serier, så det har inte varit svårt alls, säger Stjärne.

Men hon är inte helt säker på att de har full koll på varandra.

– När jag träffade Gunilla Persson undrade hon om hon skulle läsa på om de andra. Hon har ju inte sett de här serierna eftersom hon bor i USA. Och jag är inte säker på att Bonde-Fredrik har kollat på ”Svenska Hollywoodfruar” heller. Så de kan nog bli tvungna att presentera sig för varandra, säger Karin Stjärne.

ARTIKELN HANDLAR OM