Johan Renck hyllas av ”Bloodline”-skaparna

TV

Svensken regisserar nya succéserien

1 av 5 | Foto: Regissören och artisten Johan ”Stakka Bo” Renck”.

Nyligen släpptes serien ”Bloodline” på Netflix.

Nu hyllar seriens skapare Johan Renck – som regisserat de första avsnitten.

Svensken bjöd även på musik mellan familjethrillerns tagningar.

– Stakka Bo var en riktigt underhållande upplevelse, säger skaparen Todd A Kessler till Nöjesbladet.

Trion bakom det hyllade TV-dramat ”Damages” är tillbaka med en ny serie som släpptes på Netflix i dag. Och till ”Bloodline” har Todd A Kessler, Glenn Kessler och Daniel Zelman fått svensk hjälp. Johan ”Stakka Bo” Renck regisserade de två första avsnitten.

– Han är en fantastisk och vacker personlighet och har en stor passion för utforskandet, säger skaparen Todd A Kessler.

Mellan tagningarna av den mörka familjethrillern bjöds teamet även på lite Stakka Bo.

– Det var fenomenalt. Han spelade upp lite av sin musik och några av sina videor och det var fantastiskt – en riktigt underhållande upplevelse, säger Kessler.

Välkommen tillbaka

Alla den första säsongens 13 avsnitt släpptes samtidigt. Skulle det bli fler säsonger är Renck, som även har bland annat ”Breaking bad” på sitt CV, välkommen tillbaka, säger Kessler.

I ”Bloodline” får vi följa familjen Rayburn som driver ett hotell i den amerikanska ögruppen Florida Keys. När familjens svarta får, Danny (Ben Mendelsohn), återvänder hem förvandlas idyllen till ett morddrama och fler mörka hemligheter kommer upp till ytan. Serien, som Kessler vill likna vid en lång film, hoppar mellan det förflutna, nuet och framtiden.

– Vår stil av historieberättande kommer förhoppningsvis att få med publiken på en fantastisk resa där de kan förvänta sig det oväntade. Antaganden som man kanske gör om en karaktär i början kommer vi senare att skala av, lager för lager, säger Kessler.

Bjöd över på grillkväll

”Argo”-skådisen Kyle Chandler, även känd som FBI-agenten Patrick Denham i ”Wolf of Wall Street”, spelar ett av familjens fyra syskon, John, som jobbar som polis. Chandler bjöd hem de andra på grillkväll och berättar om hur alla i den lilla produktionen själva blev som en liten familj.

– Det hela var pinsamt njutbart, säger han.

– Ögruppen är så isolerad att man direkt blir som en del av Keys-familjen där, där alla mer eller mindre känner varandra. Och när vi skådespelare kom ner dit och levde så nära varandra blev det mycket lättare för oss att spela systrar och bröder.

Todd A Kessler om...

…fördelarna med att alla avsnitt släpps samtidigt:

– Vi är väldigt entusiastiska över detta eftersom serier bäst upplevs genom att se flera avsnitt samtidigt. Det kunde givetvis vara en större upplevelse att se ett avsnitt i veckan, men vi känner att vi kommer till en högre nivå av nyanser i karaktärer och får publiken att komma närmre och skapa ett starkare band med serien såhär.

…hur han kan jämföra serien med ”Damages”, som gick i fem säsonger 2007-2010:

– För oss var ”Damages” en ännu mindre produktion, så nu har vi tagit ett steg in i en större familj och ensemble. Det som varit fantastiskt är att med skådespelarna vi haft möjlighet att jobba med så kände vi verkligen att det fanns en enorm mängd historia och material att producera.

…huruvida han och brodern Glenn hämtat någon inspiration från sin egna familj:

– Både vi och Daniel Zelman kommer från väldigt liknande strukturerade familjer där alla har tre söner och båda våra föräldrapar har varit gifta i över femtio år, så det finns en hel del gemensamma nämnare och upplevelser som vi har delat och vi ville hälla alltsamman in i serien ”Bloodline”.

– Det finns en massa som är djupt personligt i showen, men grejerna som händer där har inte hänt oss personligen så det är inte självbiografiskt på det sättet.

ARTIKELN HANDLAR OM

Tv-serier