Snart premiär för nya svenska spänningsserien ”Tunn is”

Publicerad:
Alexander Karim, Bianca Kronlöf, Lena Endre och Angunnguaq Larsen.
Foto: Saga Sig/Yellowbird.
Alexander Karim, Bianca Kronlöf, Lena Endre och Angunnguaq Larsen.

TV

Tidigt nästa år rullar C More och TV4 ut ”Tunn is”. En ny spänningsserie med Lena Endre, som tar avstamp i klimatfrågan och utspelar sig på Grönland.

Den 3 februari. Då är det premiär för C Mores och TV4:s nya serie ”Tunn is”, som beskrivs som ett spänningsdrama som tar avstamp i klimatfrågan och utspelar sig i en storslagen arktisk miljö.
Lena Endre, som har utvecklat idén ihop med producenten Søren Stærmose, gör ena huvudrollen, och Bianca Kronlöf den andra.
I biroller syns bland andra Alexander Karim, Johannes Bah Kuhnke, Reine Brynolfsson, grönländska Angunnguaq Larsen och danska Iben Dorner.
Så här beskrivs handlingen:
Ett forskningsfartyg attackeras utanför Grönland samtidigt som arktiska rådet försöker att enas om ett avtal som förbjuder miljöskadlig oljeborrning i regionen. Bakom avtalet står Sveriges utrikesminister Elsa (Lena Endre), vars politiska rådgivare Viktor (Alexander Karim) befinner sig ombord på det attackerade fartyget. Attacken sätter Elsas avtal i gungning och hemma i Sverige startar en kamp mot klockan för Säpo-agenten Liv (Bianca Kronlöf) som är gravid med Viktors barn.
Här är trailern:


”Tunn is” har premiär på C More och i TV4 den 3 februari.


Publicerad:

LÄS VIDARE