En fransk favorit, ännu mer Marvel och brittisk trivsel-tv

”Lupin”, ”Loki” och ”Allt vi döljer”.
”Lupin”, ”Loki” och ”Allt vi döljer”.

VECKANS STREAMINGTIPS Den franska Netflix-favoriten ”Lupin” är tillbaka med nya rafflande avsnitt. Owen Wilson räddar Marvel-serien ”Loki”. Och ”Allt vi döljer” på SVT Play är kravlös brittisk trivsel-tv av den lite äldre skolan.

Lupin


Den här franska favoriten, som inledde tv-året 2021 som en riktigt trevlig överraskning, är tillbaka med en andra del. Fem nya avsnitt i vilka Omar Sy fortsätter att leverera karisma, snille och förfinad coolhet som gentlemannatjuven Assane Diop, som inspirerad av den litterära figuren Arsène Lupin söker hämnd på sin pappas förgörare – den stenrike svinpälsen Hubert Pellegrini (Hervé Pierre). Den här gången ligger Assane pyrt till; hans son är kidnappad, och själv är han Frankrikes mest eftersökte man. Men gissa om han har en del tricks i rockärmen? Det här är en serie med bra tempo, ett lätt handlag och starka ben, som lär springa vidare ett tag.
Netflix. Säsongspremiär den 11 juni

”Lupin”.
”Lupin”.

”Loki”.
”Loki”.

Loki


Det senaste halvåret har Disney+ pepprat på med titlar som följer upp händelserna i filmen ”Avengers: Endgame”, med fokus på olika bikaraktärer. Är man inte ett inbitet Marvel-fan är det lätt att börja känna sig mätt, snudd på utmattad, då offensiven inte ser ut att ha något slut. Och medan ”WandaVision” var häftig, är den här senaste serien, om den sluga skurkhalvguden Loki (Tom Hiddleston), betydligt svajigare, med en premiär så fullproppad av exposition att man undrar om man ska föra anteckningar till en kommande tenta. Men, med det sagt: Owen Wilson! Han är ett sådant fynd som den enigmatiske agenten Mobius M Mobius, som är specialiserad på ”tidsbrottslingar”, att man kanske ändå måste ge ”Loki” en chans.
Disney+. Premiär den 9 juni


”Allt vi döljer”.
”Allt vi döljer”.

Allt vi döljer


”Life” är originaltiteln på den här på inget sätt speciella men rätt trivsamma vardagsserien av den lite äldre brittiska skolan av Mike Bartlett, om de boende i fyra olika lägenheter i ett omgjort gammalt viktorianskt hus i Manchester. En av dem – Victoria Hamiltons frånskilda, hyfsat nyktra alkoholist Belle Stone – har vi tidigare sett i Bartletts ”Doctor Foster” (fast då under ett annat namn och med en annan frisyr), vilket alltså gör det här till en sorts spinoff, även om man inte alls får den känslan. Värd att följa framför allt för Alison Steadmans gripande porträtt av en kvinna i 70-årsåldern som börjar inse att hennes man (Peter Davison) är en översittare.
SVT Play


Följ TV-Koll på Facebook för full koll på allt inom tv


Publisert:

LÄS VIDARE