Mia Törnblom

Efter dansbråket – Mia fick medla

Av: 

Ann Edliden

TV

”Let's dance”-stjärnor besökte ”Reneés brygga”

Samtal, sol och skärgårdsliv är huvudingredienserna i ”Reneés brygga”.

Men nu avslöjar Reneé Nyberg hemliga planen för två av deltagarna.

– Jag bjöd in Patrik Sjöberg och Tony Irving för att de skulle bli sams – och lät Mia Törnblom medla.

Ett knippe kändisar som träffas i lantlig miljö och pratar om sitt privatliv, känns det igen? Det västkustska ”Mia på Grötö” har bytt skepnad och flyttat tvärs över landet till Stockholms skärgård i ”Reneés brygga”.

”Nytt och läskigt”

– När Mia tackade nej till att fortsätta så kom frågan till mig. Det är ett av de roligaste program jag gjort. Att få ha gäster under så lång tid och att själv vara en del av sammanhanget och få frågor från dem, det var nytt och lite läskigt, säger Renée Nyberg, 48.

”Var Tonys hackkyckling”

Mia Skäringers program ”Mia på Grötö” var redan planerat och gästerna bokade, när Skäringer i mars förra året meddelade att hon hoppade av. Reneé tog över rodret och lyckades få gehör för ett par egna idéer, berättar hon för Nöjesbladet.

– Jag tyckte det skulle vara kul att få ha Tony Irving och Patrik Sjöberg i samma program efter deras beef i förra årets ”Let's dance”. Patrik var Tonys hackkyckling, vilket han inte var så glad över, så jag bjöd in Mia Törnblom för att ge dem lite ”tough love”. Det var stelt först, men blev väldigt fint så småningom, säger Reneé.

Vänner sedan länge

Mia Törnblom och Reneé Nyberg känner varandra sedan många år och ledde tillsammans programmet ”Nyberg & Törnblom” i TV3, men umgås även privat.

– Jag känner ingen människa som är så snabb på att göra en analys. Hon är min bästa personliga rådgivare, som jag ringer när jag brottas med någonting, säger Reneé.

Reneé Nyberg har bott i skärgården ”så ofta hon kunnat” i 25 års tid, vilket också är anledningen till att hon blev tillfrågad att leda programmet.

– Man ska få sig en liten skärgårdsdos i vintermörkret och en glimt av kända gäster som vi snarare är vana att se uppklädda i tv, än med shorts och flip-flops.

Renées brygga börjar sändas onsdagen den 18 februari klockan 21.00 i TV4.

Reneé om höjdpunkter i programmet

Andra avsnittet 25/2 med Peter Dalle, Johan Ulversson och Agneta Sjödin.

Jag hade trott att Peter Dalle och Johan Ulveson tillsammans skulle bli en skrattfest. Men det blev väldigt mycket allvar och prat om meningen med livet. Johan har varit sjuk nära att dö i TBE vilket vi pratade en del om.

Tredje avsnittet 4/3 med Kjell Bergkvist, Carolina Gynning och Björn Ferry. Carolina, Kjell och Björn är tre personer som är helt orädda för att säga vad de tycker. Det är otroligt roligt med sådana människor. Jag älskar det för jag är inte själv sådan, därför älskar jag dem lite extra. Jag har inte skrattat så mycket på jag vet inte hur länge. Det var roligt, larvigt och skrattigt.

Sjätte avsnittet 25/3 med Lill-Babs, Tommy Körberg och Sanna Lundell. Vid ett tillfälle bryter jag ihop och börjar gråta. Jag blev överrumplad av Sannas öppenhet, att hon pratade om sin pappas alkoholism på det sättet. Han är ändå en av våra mest kända svenskar, så jag frågade vad han tycker om att hon pratar om det här. De har alltid varit väldigt ärliga i den familjen och det är stort att kunna göra det.

ANNONS EXTERN LÄNK

Pro behandlingar anpassade för hemmabruk - 25% på Swiss Clinic hos NordicFeel här

NordicFeel

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Mia Törnblom

Patrik Sjöberg

Tony Irving

Renée Nyberg

Stockholm

Mia Skäringer Lázár