Krisplanen som ska rädda Parlamentet

TV

Total omgörning av humorklassikern

Ett rejält tittarras och kritik från utomstående komiker.

Nu gör TV4 vad de kan för att ”Parlamentet” ska bli en tittarmagnet på nytt.

Foto: Håller tummarna Anders S Nilsson slutar som programledare för ”Parlamentet”, men fortsätter som producent. Under hösten har Soran Ismail och André Wickström medverkat.

Sedan 2002 då programmet snittade på 1,3 miljoner tittare har ”Parlamentet” tappat hundratusentals tittare. Årets ”Parlamentet” har bara 750 000 tittare i snitt. Nu gör TV 4 allt de kan för att rädda humorprogrammet. Till att börja med har de gjort en tablåändring. ”Parlamentet” tar ”Solsidans” tid mellan ”Let’s dance” med över en miljon tittare på fredagar, på så vis hoppas de kunna stärka upp tittningen.

– Vi räknar med att ”Solsidan” är ett starkt format som kommer att ta för sig ändå, säger Peter Lindström, kanaldirektör för TV4-gruppen till Dagens Media.

Sparkade sig själv

TV 4 bad också Anders S Nilsson att börja jobba som producent för programmet. Det första han gjorde var att sparka sig själv som program­ledare.

– Nu blir det en nystart. Vi kör en ny dekor, en ny vinjett och en ny sändningstid. Jag tror att programmet mår bra av att fräschas upp, säger han.

Komikern Thomas Petersson tycker att programmet är i behov av en nystart.

– Jag är nästan lika trött på ”Parlamentet” som de som är med. ­Ibland känns det inte riktigt att alla är hundra, de som är med.

Borttappad idé

Helge Skoog, som tidigare var med i blått parti, menar att idén med tv-showen har tappats bort på vägen.

– Idén är ju att det ska ­vara politiker och två partier, det har man tappat, nu är det komiker som sitter och är roliga i allmänhet utan att gå in i rollen som politiker.

Anders S Nilsson:

– Det är möjligt att det finns en poäng i det han säger. Tanken är att vi ska gå tillbaka till ett program där de spelar komiker mer än säger vad de tycker.