På tv idag, 28 dec 2018: ”På Spåret”, ”Systrar” + humor, äventyr och JVM

◼︎ Den ofrivillige golfaren ◼︎ Sjukt oklar ◼︎ Pirates of the Caribbean ◼︎ Ingmar Bergman: ”Saraband”

avAftonbladet

Publicerad:
Uppdaterad:


Foto: SVT
Systrar 1968.

På dagens tv-tablå – fredagen den 28 december – hittar vi bland annat ”På spåret”, Ingmar Bergmans ”Saraband” och hockey när Tjeckien möter Ryssland i JVM.Saraband

SVT2, kl 19.00: Ingmar Bergmans (1918–2007) allra sista film, en fristående fortsättning på tv-serien ”Scener ur ett äktenskap” (1973).

Vi får veta vad som hände med Marianne (Liv Ullmann) och Johan (Erland Josephson, 1923– 2012), juristen och docenten som gick skilda vägar. Hon hälsar på honom, mångmiljonären som dragit sig tillbaka till sin stuga i Dalarna. Börje Ahlstedt och Julia Dufvenius har också viktiga roller. Framför allt Josephson imponerar; han prickar in de sylvassa elakheterna i dialogen med närmast otäck precision.

På spåret

Johar Bendjelloul och Josefin Johansson tävlar i ”På spåret”.

SVT1, kl 20.00: I den andra matchen i grupp två i ”På spåret” möter Johar Bendjelloul och komikern Josefin Johansson Grotesco-medlemmarna Emma Molin och Hanna Dorsin.

Bendjelloul beskriver parhästen som en person med breda kunskaper.

– Och medan jag har lite gubbigare kunnande, är hon bättre på det moderna. Josefin är dessutom bra på att resonera sig fram till sådant hon egentligen inte kan. Det är en stor talang.

Den ofrivillige golfaren

TV4, kl 20.00: Lasse Åberg fortsätter skoja med olika företeelser, den här gången både träffsäkert och ganska elakt om golfvärlden. Många skådespelare glänser i mindre roller, som Hege Schøyen och Mats Bergman. Däremot känns det kanske inte lika klockrent att Åberg själv vann en Guldbagge för bästa skådespeleri, SÅ rolig är inte hans Stig Helmer. (1991)

Systrar 1968

Foto: SVT
Systrar 1968, SVT1 klockan 21.00.

SVT1, kl 21.00: Sommaren lider mot sitt slut för vännerna i ”Systrar 1968”. Karin har kämpat för sin journalistik och fortsätter i det sista avsnittet att undersöka vad som egentligen pågår på hotellet. Hotellägaren, tillika Karins hyresvärd, blir nervös. Samtidigt upptäcker Karin att hennes mamma burit på en hemlighet i alla år.

Sjukt oklar (premiär)

Foto: Amanda Lindgren
Clara Henry spelar Ellen i ”Sjukt oklar” på SVT1.

SVT1, kl 22.50: 24-åriga Ellen kommer pank tillbaka efter en resa till Bali och beslutar sig för att gå om gymnasiet. 24-åriga Men att fejka sin ålder och ta sig igenom skolan visar sig vara svårare än hon trott.

Clara Henry var en av programledarna för Melodifestivalen förra året. Nu gör hon rollen som Ellen i den nya komediserien.

– Ellen är impulsiv, klantig och livrädd för konflikter, men har en briljant verbal förmåga att kunna ordbajsa sig ur vilken situation som helst, säger Clara Henry i ett pressmeddelande.

Pirates of the Caribbean: Vid världens ände

Foto: Photographer: Peter Mountain
Pirates of the Caribbean: Vid världens ände

Kanal 5, kl 21.00: Tredje piratäventyret med Johnny Depp som Jack Sparrow. Mycket fäktande och annan påkostad action gör att man förlåter en intrig som spretar åt alla möjliga håll. Och så vimlar det av bra skådespelare framför kameran: Orlando Bloom, Keira Knightley, Jack Davenport och Stellan Skarsgård. (Pirates of the Caribbean: At world’s end, 2007)

JVM – Junior-vm i hockey: Tjeckien–Ryssland

TV4 och C-more, kl 02.00: Dagens tv-sända match är mellan Tjeckien–Ryssland i grupp A. Dessutom spelar Kazakstan–USA, men den matchen sänds en på svensk tv.


Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM