Här är fortets alla stjärnlag

TV

Agneta Sjödin: Det blir en nostalgitripp

Dogge mot Friends-Nina. Pernilla Wahlgren mot Markoolio.

Aftonbladet kan i dag presentera alla stjärnlag i nya ”Fångarna på fortet”.

– Det blir en nostalgitripp, säger Agneta Sjödin som får tävla utan sin Gunde Svan.

Foto: sara ringström
NU BYTER HON ROLL Agneta Sjödin har tidigare varit programledare för Fångarna på fortet tillsammans med Gunde Svan. Nu får hon vara en av de tävlande i stället i TV 4:s eget lag.

Det har varit en av de mest välbevakade hemligheterna i nöjes-Sverige.

Men nu är det klart vilka som ska delta i TV 4:s storsatsning på ”Fortet”.

Hela 24 lag fyllda med 96 stjärnor är redo för nya utmaningar på Fort Bayard.

Och det är en hel del oväntade namn på den hemliga listan som Aftonbladet tagit del av.

Dogge deltar

Dogge Doggelito från Latin Kings är ett av dem. Han bildar tillsammans med Ison, Lilleman och Remedeeh ”Rapplaget” som kommer att ställas mot ”Schlagerlaget” med Nina Inhammar från Friends, Richard Herrey, Lina Hedlund och Mathias Holmgren från Barbados.

– Det är egentligen inte min stajl att vara med i såna här lekprogram, jag har alltid tackat nej. Men de tjatade så då får man väl ställa upp, säger Dogge.

”Inte vältränade”

Han tar inte utmaningen på direkt blodigt allvar. Och han vet inte vilka hans lag får möta.

– Jag känner bara till den där Herrey. När man var tio bast tyckte man att hans gyllene skor var blytunga, såna ville man ju ha. Men vi är ju inte direkt vältränade i vårt lag så vi får se hur det går, säger Dogge.

Nina taggad

Nina Inhammar är desto mer taggad.

– Jag är glad att få vara med så go’a människor. Jag är envis, Richard är ”The Brain”, Lina är stark och Mathias får gå till Fader Fouras, säger Nina Inhammar.

Pernilla Wahlgren tävlar i ”Barnprogram-laget” tillsammans med sin bror Niclas, Josefine Sundström och ”Hjärnkontorets” Henry Chu.

Det är ännu oklart om vilka de får möta. Kanske fyra gladiatorer, Markoolio från ”Midgård”-laget eller hela rockgruppen Hammerfall.

Eller kanske A-Teens.

– Det har alltid varit en dröm att få vara med. Men spindlar och bungyjump får killarna ta hand om, skrattar Marie Serneholt.

Kärt återbesök

Fortet får också ett kärt gammalt återbesök från Agneta Sjödin som tidigare ledde programmet tillsammans med Gunde Svan.

– Det blir en nostalgitripp och det ska bli spännande att komma tillbaka. Gunde kunde inte komma med men vi har ju Elisabeth Ferot som är vältränad till tusen. Det ska nog gå bra, säger Agneta Sjödin.

Flera sportlag

Flera sportlag ska också tävla på ”Fortet”. Elitserien, actionlandslaget, hockeylaget från OS i Lillehammer, fotbollslandslaget från samma år och simlandslaget vill nog gärna spöa ”TV 4-sporten” med Patrik Ekvall i spetsen.

Åsa Sjöberg är projektledare för nya ”Fortet”.

– Vi är supernöjda med lagen. Det finns en mångfald med sport, popstjärnor, dokusåpa och programledare. Det kommer att bli ohyggligt roligt, säger Åsa Sjöberg.

Åker på onsdag

På onsdag åker de första lagen ner till La Rochelle i Frankrike. Sen väntar nio intensiva inspelningsdagar. ”Fortet” kommer att sändas på fredagar i TV 4 i höst.

Detta är nya Fång- arna på fortet :

De ska göra upp på "Fortet" hela listan

Klas Lindberg