’Hela Parneviksklanen kom till vårt lantställe’

avMartin Gustafsson

Publicerad:
Uppdaterad:

Golfaren ”gav igen” – flyttade in hos Berg

1 av 3
Berg hos Parnevik i Florida 2011.

Hon har flyttat in hos 40 kända svenskar i ”Berg flyttar in” i TV4.

Många håller Carina Berg kontakten med – särskilt golfproffset Jesper Parnevik.

– Jag och mina två tjejkompisar åkte dit på någon slags re­kreationsvecka, säger Carina.

Premiärprogrammet av ”Berg flyttar in” 2008 sågs av över 1,5 miljoner tittare.

Fem säsonger och 40 kända svenskar senare behöver inte Carina Berg, 34, direkt tjata för att få folk att bjuda in henne.

– Folk har faktiskt själva ringt och frågat ”ska du inte flytta in?”, då blir man ju så mallig att man dör. Men vilka som gör det är ju en produktionshemlis, säger Carina Berg och skrattar.

Drömmer om Alshammar

Vem är drömdeltagaren då?

– Jag har många drömdeltagare. En av dem är Therese Alshammar för att hon är så cool, men hon jobbar alltid när jag jobbar, så det funkar inte. Då skulle jag få ligga bredvid henne och plaska, det kanske är bra tv men vi behöver vara lite på land också, säger hon.

Har det aldrig gått helt åt helvete?

– Nä, det har ju inte det än. Men mycket tror jag hänger ihop med att vi är där så himla länge, i tre dagar. Det som händer då är att både jag och den som jag bor hos blir ganska trygga. Då sänker man axlarna och blir en lite skönare version av sig själv, säger hon.

Håller du kontakten med dem som är med?

– Med ganska många faktiskt, jag lurade ju Parneviks att det var kutym att ha återbesök. Men då fick jag tillbaka att hela Parneviksklanen kom till vårt lantställe i somras. Så det är ge och ta, men det var väldigt roligt, säger hon och skrattar.

En seriös inbjudan

Så du åkte över och hälsade på igen privat?

– Det var faktiskt Mia Parnevik, som är extremt härlig, lika härlig som Jesper, som sms:ade mig kort efter att vi hade varit där, ”åh, vad kul det var, när kommer du tillbaka?”. Och jag är ju väldigt svensk och svarade artigt på det där ”åh, tack själv, det vore roligt, hihi, kram”. Då svarade hon: ”Nä, men allvarligt när kommer du? Kom nu, kom när som helst, kom då, kom hela familjen till jul.” Så jag och mina två tjejkompisar åkte dit på någon slags rekreationsvecka, det var en bra kontakt, säger hon.

Alex Schulman hävdade i sin podcast att du inte sover över hos dem du flyttar in hos, är det så?

– Oftast gör jag det. Sen kan det ju hända saker som gör att man inte sover över. Det kan vara av utrymmesskäl eller tekniska grejer, men oftast gör jag det, det blir roligast. Då kan man höra vems partner som snarkar och hur det luktar i huset på natten. Det var i och för sig inte så kul hos Nanne Grönvall, där var det något som sprang läck, så det luktade bajs i hela huset.

Det här är Berg

Namn: Carina Lilly Berg Luuk. Ålder: 34. Yrke: Programledare. Bor: Enebyberg, strax norr om Stockholm. Familj: Maken Kristian Luuk, 46, och sonen Holger, 3. Inkomst: 463 000 kronor (inkomstår 2010). Aktuell: Programledare för ”Berg flyttar in” i TV4.

Carina Berg om ...

… vem som förvånade henne mest i nya säsongen:

– Hos Marko Lehtosalo hade jag väl en bild av att han var väldigt ”happy go lucky”, och bara barnslig och rolig och levde för att ha kul. Men det visar sig ju när han pratar att hans liv och uppväxt inte alls har varit någon picknick. Utan det har ju hänt en massa saker som han fortfarande tampas med.

… när Laila Bagge lade en leguan på hennes huvudkudde:

– Laila och hennes son tyckte att det var askul att väcka mig genom att lägga den på min kudde. Det var karaktärsbeskrivande av Laila Bagge, att hon är en jäkla retsticka. Så ful har jag nog aldrig varit i tv i hela mitt liv. Det är inte ett av mina vackraste ögonblick.

… om drömjobbet:

– Nästan alltid efter att jag har gjort ”Berg flyttar in” så längtar jag efter att stå i någon svassig klänning på något blankt golv och säga ”IIIISSSSS”. Sen när jag har gjort det då vill jag vara liten och prata ”varför blev du så där och hur kom det sig?” Jag tror att jag behöver en blandning för att må bäst.

Publicerad: