"Det hjälper sällan att gapa och skrika"

TV

Stjärnkocken ska hjälpa familjer att hitta rätt med matlagningen i ”Frantzén styr upp”

Foto: Björn Frantzén guidar i köket.

... Björn Frantzén, 36, stjärnkock som ska hjälpa familjer att hitta rätt med matlagningen i ”Frantzén styr upp” på TV3 i vår.

– Det som är så roligt med mat, föda och gastronomi är att du måste bry dig. Du kan inte tröttna, det handlar om överlevnad. Äter du inte, eller äter du inte rätt, så dör du.

Vad gör du själv om du kör fast hemma i köket?

– Alla får ju problem ibland. Jag kan slänga ihop något på en kvart, det brukar bli okej ändå.

Händer det att du nöjer dig med en micropizza?

– Absolut. Det är klart att det finns tillfällen, där jag som tänker på mat hundra timmar i veckan, kommer hem och känner ”usch, vad tråkigt att ställa mig vid spisen”.

Inte helt sällan finns en ganska hård attityd i program där folk ska få hjälp med olika saker, kommer det att vara så här också?

– Nej, det här är ingen förnedrings-tv. Jag är där för att hjälpa människor. Att gapa och skrika brukar sällan göra att de blir bättre eller mår bättre.

Till sist, vad önskar du dig mest av allt just nu?

– Semester.

Det här är ”Frantzén styr upp”

Krögaren Björn Frantzén, framröstad som Kockarnas kock 2013, åker runt i Sverige och hjälper familjer som kört fast med matlagningen på olika sätt.

– Alla har vi någon gång känt oss omotiverade eller vilsna i köket. Och att få tips och inspiration av Sveriges bästa kock Björn Frantzén är ju en önskedröm. Förhoppningsvis kommer Björns hjälp även att leda till förbättrade familjerelationer, säger Martin Akander, tf programdirektör på MTG TV, i ett pressmeddelande.

Programmet kommer att sändas våren 2014 i TV3 och söker nu deltagare.