Bråk i Idoljuryn: ”Du säger det med ett elakt leende”

Publicerad:
Uppdaterad:

TV

Fredrik Kempe tycker att Niki Amini är för hård

Den nya ”Idol”-juryn hamnar i bråk redan i andra avsnittet.

Nikki Amini tycker att de andra "fegar ur”. Men Fredrik Kempe tycker att hon är för hård i sin kritik.

– Det är inte så att du säger någonting annat än vad vi säger, du säger det bara med ett elakt leende, säger han i programmet.

Nikki Amini, Fredrik Kempe och Quincy Jones III har olika åsikter om hur de bör framföra kritik. Det kommer fram i kvällens avsnitt av TV4:s ”Idol”.

Fredrik Kempe använder uttryck som ”det kändes eget” och ”det var lite under medel” när han röstar nej. Nikki Amini går mer rakt på sak.

– Det finns ingen artist i dig, säger hon till en deltagare.

”Ni fegar ur”

Fredrik Kempe berättar i programmet att han väljer sina ord väl.

– Jag har ju jobbat väldigt hands on med artister, och jag vet hur känsliga de är. Så jag försöker vara lite försiktig när jag ger mina omdömen, säger han.

Men Nikki Amini tycker att Fredrik och Quincy är för mesiga.

–Varför säger du ”lite” och ”lite under medel” och ”det här var väl helt okej”? De kommer hit för att få en bedömning och ni fegar ur, säger hon i programmet.

”Min styrka är att jag är rak”

Fredrik Kempe menar att de säger som det är – fast på ett artigare sätt. Och att man bara ”gottar sig” i de sökandes situation genom att vara för hård.

– Det är inte så att du säger någonting annat än vad vi säger, du säger det bara med ett elakt leende, säger Kempe till Amini i programmet.

Nikki Amini håller inte med.

– Min styrka är att jag är rak och ärlig och jag är absolut inte konflikträdd vilket jag tror är en stor fördel i den här branschen som jag jobbar i, säger hon.

”De kan bli lite osams”

Quincy Jones III väljer att inte ge sig in lika mycket i bråket.

– Fredrik, han är väldigt snäll, och Nikki kan bara ”nej, det här funkar inte” och Fredrik bara ”nej, nej, nej, du får inte prata så där med artisterna”. Så de kan bli lite osams över det ibland, säger han i programmet.

”Idol 2016” sänds i kväll på TV4 klockan 20.

Publicerad: