Måns och Petra kan snart avfärdas som parenteser

avTorbjörn Ek

Tobbe Ek: Broberg-medleyt visar att Allsången är på väg att hitta sin styrka igen

Äntligen!

Visserligen ett år för sent - men hyllningen till Robert Broberg är precis det ”Allsång på Skansen” ska vara.

Tobbe Ek.

En av våra största artister och humorister. Men förra året var ”Allsång på Skansen”-produktionen alldeles för stel för att kunna tänka sig att rucka på uppgjorda planer och istället hedra Robban Broberg efter hans död.

När hyllningen nu kom - ett år senare - visade den att Allsången under Sanna Nielsens ledning tycks vara på väg att hitta tillbaka till sin toppform.

Mest självklar sen Lasse Berghagen

Sanna själv fortsätter att briljera. Hon känns spontan, intresserad och lyssnar både på Allsångspubliken och sina kändisgäster. Oscar Zia antydde på scenen att han kan tänka sig att ta över, men då lär han få vänta för Sanna känns efter sitt andra program som den mest självklara programledaren sedan Lasse Berghagen.

Under Sannas ledning kanske Petra Marklund, Anders Lundin och Måns Zelmerlöw snart avfärdas som parenteser.

Och när hon kaxigt frågar Oscar Zia om han inte fått en bakelse uppkallad efter sig så som hon fått. Eller när hon säger till Malena Ernman att det är skönt att presentera en annan lång kvinna och får till svar: ”Som du kan se i ögonen.” Då visar Sanna den där spontana glimten i ögat som jag hoppas hon låter få ännu mer utrymme i kommande program.

Ger tittarna något unikt

Men framför allt är det Broberg-medleyt som stannar kvar. För det är precis vad Allsången ska vara. Där tittarna får något fullständigt unikt. Där ingen är på plats för att framföra sin nya singel och pusha för sin sommarturné. Utan där folkkära och stora underhållarna Lisa Nilsson, Andreas Nilsson och Ola Forssmed tillsammans med Sanna framför ett specialutformat nummer som man inte kommer kunna få se någon annanstans.

Den styrkan har ”Allsång på Skansen” tappat på senare år. Men programmet kan vara på väg att hitta tillbaka dit igen om man bara vågar kräva av de medverkande att bjuda på just sina mest unika sommarframträdanden.

ARTIKELN HANDLAR OM