Så hyllas Freddie Wadling i ”Så mycket bättre”

TV

Spelar in en speciell hyllningsversion

1 av 6

Arkivintervjuer och middag i ledning av Magnus Carlson.

Så blir Freddie Wadlings hyllningsavsnitt i Så mycket bättre.

– Alla är väldigt på den här tanken och vill genomföra det för Freddies skull, säger Martin Nygren, exekutiv producent.

Freddie Wadling skulle deltagit i årets omgång av Så mycket bättre. Nu blir det inte så. Han avled efter ett hastigt sjukdomsförlopp 64 år gammal. Planerna för inspelningarna omkullkastades och ett tag var det oklart om det inspelningen ens skulle bli av.

– Det är klart att när man fick beskedet så snurrade tusentals tankar i huvudet  kring hur vi skulle hantera det här. När vi väl pratat med artisterna om olika scenarion och även med Freddies kontakter kring honom blev det ett väldigt enkelt beslut. Alla drog precis åt samma håll och tyckte att det bara fanns en sak att göra. Att åka ner och göra en hyllning av honom, säger Martin Nygren, exekutiv producent på TV4.

Ska göra låtarna kring bordet

Inspelningarna drar igång idag på Grå Gåsen i Burgsvik, ungefär en timme från Visby. Freddies program kommer att bli en specialversion, som Expressen var först att berätta om.

– Mångt och mycket kommer det se ut som ett vanligt program. Vi kommer fortfarande att göra låtarna kring bordet. Vi kommer ta hjälp av Magnus Carlson som kände Freddie personligen och kan hans karriär väldigt väl. Han får blir lite av en ciceron.

Aktiviteterna som Freddie Wadling planerat kommer i stort sett att kunna genomföras ändå. Vad de är vill Martin Nygren inte gå in på ännu.

Resten av programmet kommer att fyllas ut med annat intervjumaterial.

– Det kommer att bli mer arkivmaterial med intervjuer. Sedan kommer vi också komplettera med intervjuer med andra människor som kände Freddie för att ge en rättvis bild av honom.

Hur känner de andra deltagarna kring att genomföra programmet?

– Alla är väldigt på den här tanken och vill genomföra det för Freddies skull. Sedan är jättemånga ledsna över att de inte fick chansen att träffa och lära känna honom, säger Martin Nygren.

ARTIKELN HANDLAR OM