Sanningen om Carolas uppväxt avslöjad på bageri

TV

Så fick sångerskan reda på att hon varit på barnhem: ”En kvinna knackade mig på axeln”

Foto: TRODDE HON VAR HOS NUNNOR Carola Häggkvist hade bara hört kort att hon var bortlämnad som bebis och trodde att hon togs omhand på ett kloster. Men sanningen var en annan. ”Jag fick reda på det när jag stod i bagerietkön”, säger hon i tv-programmet ”Robins” i kväll.

Hon trodde att hon lämnats bort till nunnor.

Sanningen fick hon höra i kön till bageriet.

– Det var en kvinna som knackade mig på axeln, säger i ”Robins” i SVT.

Nyligen skrev Nöjesbladet om hur Carola Häggkvist, 45, lämnades till ett barnhem under två månader efter att hennes mamma Anita drabbats av en förlossningsdepression.

Själv trodde Carola att hon i själva verket lämnats till ett kloster.

– Jag hade bara hört lite kort om att jag var bortlämnad den första bebistiden men visste inte var, och har tänkt genom alla år så där att man var uppe hos några nunnor eller i något kloster och att de bad något speciellt, säger hon i ”Robins” i SVT i kväll.

”Hade kramkalas”

Nu avslöjar schlagersångerskan också hur hon fick veta den stora hemligheten.

I kön till ett bageri.

– Jag fick reda på det när jag stod i bagerietkön, det var en kvinna som knackade mig på axeln och frågade ”är du uppvuxen här som bebis?”, berättar hon i programmet.

Mittemot bageriet låg nämligen ett dagis som tidigare fungerade som barnhem. Där är det allmänt känt att Carola bodde i byggnaden sina första månader.

Carola blev överlycklig när hon fick beskedet.

– Jag tittade på henne och sa ”nu knyts min historia ihop här”. Jag kramade om henne och alla bullar höll jag på att säga. Man stod där och hade kramkalas, det var väldigt speciellt, säger hon.

Tänkte på huset

Carola menar att allt var ett märkligt sammanträffande – precis innan kvinnan knackade henne på axeln stod hon och funderade på vad den där byggnaden på andra sidan gatan användes till.

Sugen på egen butik

– Det var mysigt och nära bageriet. Så då tänkte jag att man kanske kunde starta upp någon härlig butik där som jag har lite tankar på, säger hon.

Butiken skulle rikta sig till mammor.

– Det skulle kanske vara ett ställe där mammor kan få bli omhändertagna och piffa till sig, säger hon.