”Svenskar är avundsjuka”

Hollywoodfrun Gunilla får hatmejl: Jag måste skydda dottern från ondska

Hon provocerar med sina kontroversiella uttalanden i tv.

Nu hotas Hollywoodfrun Gunilla Persson på nätet och får hatmejl.

– Avundsjukan är en folksjukdom i Sverige, säger hon.

Kritiken mot hur hon behandlar sin dotter Erika, 9, har haglat över henne den senaste veckan.

– Jag har blivit bombarderad med mejl, bombarderad med kommentarer på Facebook. På min sida var det som om världskrig brutit ut. Det var det värsta jag varit med om, helt ogrundad kritik där folk verkligen går ”overboard”, säger Gunilla Persson, 51, deltagare i ”Svenska Hollywoodfruar” i TV3.

Det värsta hon fått höra är att hon ska få stryk.

– Det var någon som skulle slå mig, om de träffade mig skulle de slå mig. Men då ringde jag en god vän som är polis i Sverige och frågade honom om det är lagligt att hota någon med stryk. Och han sa ”det är absolut olagligt”.

”Mer generöst i USA”

Hon funderar fortfarande på att polisanmäla hotet men avstår troligtvis.

– Jag tror inte att jag kommer att göra något åt det. Men det är ganska allvarliga hotelser. De gräver sina egna gravar.

Kritiken mot henne menar hon är sprungen ur den svenska avundsjukan.

– Mycket av den kritik jag har fått handlar just om avundsjuka och jantelagen, säger hon.

Hur menar du?

– Det amerikanska samhället är mer generöst, folk bjuder mer på sig själva, och folk uppskattar framgång på ett annat sätt än vad gemene man gör i Sverige. Man brottas mycket hårt med en avundsjuka som nästan är som en folksjukdom i Sverige och den här fruktansvärda jantelagen gör ju att man inte får utlopp för de ambitioner man har, säger hon.

Själv säger hon sig inte påverkas av alla åsikter. I stället gör hon allt för att skydda sin dotter.

– Vad som är viktigast för mig är att skydda mitt barn från all ondska som skrivits, det är det viktigaste, att hålla henne borta från Facebook och bloggar och medierna över huvud taget. Ett barn som är totalt beroende av sin mamma som är enda föräldern kan inte må bra om hon får läsa allt detta, säger hon.

Publisert: